Sport Publicerad 11:25, 12 december 2022

• Alexandra Bjärrenholt knäskadad – kan bli borta länge • ”Sämsta tänkbara läget”

Skuru IK är inne i en kris. De två viktigaste spelarna, spelmotorn Alexandra Bjärrenholt och målvakten Josephine Nordstrøm är skadade – och då kom också en oväntad förlust, 28–29 mot Västerås.
– ”Alex” är seriens viktigaste spelare för sitt lag, och skadorna kom i sämsta tänkbara läget, så visst är det en utmaning som tränare, säger Magnus Oscarsson Söder.

Det var i slutet av matchen mot Skara i förra veckan som Alexandra Bjärrenholt föll ihop med knäsmärtor. En första kontroll visade att det inte var en korsbandsskada, men en magnetröntgen är gjord och det finns ingen information om hur länge seriens bästa spelare kommer att vara borta.

Alexandra Bjärrenholt vann skytteligan, assistligan och var seriens mest effektiva spelare förar säsongen, och dessutom utsedd till seriens mest värdefulla spelare. När landslagsspelarna Daniela de Jong och Elin Hansson försvann från laget inför den här säsongen, bar ”Alex” laget ännu mer i höstas.

Samtidigt har också målvakten Josephine Nordstrøm skadad sig, och även hennes naturliga ersättare Emma Dahlström var borta mot Västerås.

– Det är tre viktiga spelare, och även om vi har ett kompetent lag med bra spelare så påverkar det alla, både framåt och bakåt att dessa spelare är borta. Hade Alexandra varit borta förra året hade vi kunnat utnyttja andra rutinerade spelare och ändrat spelsätt, nu är vi inte riktigt där. Att v dessutom har många matcher nu när det redan har vart ett uppehåll i serien gör det svårare, erkänner Magnus Oscarsson Söder.

Skuru inledde annars med att göra 5–0 på Västerås i helgen. Nya mittsexan Rikke Nielsen var bra och ledde laget, men efter tio minuter var Västerås i kapp och sedan var matchen jämn hela vägen.

– Även om Västerås gör en bra match ska vi som lag kunna avgöra. Den fr jag ta på mig att det var ett dåligt coachbeslut i sista anfallet. Det blev för stressat för alla, förklarar Magnus Oscarsson Söder.

Skuru tog en timeout med 20 sekunder kvar och spelade sju mot sex i sista anfallet – men kom aldrig till skott. Det blev förlust ed 29–28, lagets tredje i serien.

På onsdag är det en ny tuff uppgift för Skuru, bortamatch mot svenska mästarna Sävehof – utan sina nyckelspelare.

I cupen har laget kämpat sig vidare till semifinal efter att ha klarat av Önnered i två möten.

Skuru–Västerås Irsta 28–29 (17–17)

Mål Skuru: Rikke Nielsen 8, Ellen Voutilainen 5, Amelia Lundbäck 4, Jennifer Johansson 4, Elin Åkesson 3, Clara Bergsten 2, Felicia Palm Robertsson 1, Sofia Karlsson


 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x