Silver till Skuru — föll på hemmaplan

Inget guld för Skuru denna gång. FOTO: HARALD WEIDINGER
Sport Publicerad 23:25, 25 maj 2022

• ”Gjorde allt men det räckte inte” • Alexandra Bjärrenholt prisades trippelt

Det blev inget nytt SM-guld till Skuru. I den fjärde finalmatchen besegrades hemmalaget av Sävehof.
Men flera av spelarna i Skuru fick individuella priser. Alexandra Bjärrenholt blev bland annat årets mest värdefulla spelare i ligan.

Skuru IK och IK Sävehof dominerade ligan och slutspelet i svensk damhandboll. Det blev en tuff finalserie där Sävehof till sist vann med 3–1 i matcher. Avgörandet föll efter onsdagens match i Nacka bollhall. Resultatet 22–30 (11–11) betydde att Sävehof tog sitt femtonde SM-guld — nytt rekord i antal guld — och att regerande mästarna Skuru fick nöja sig med silver.
– Såklart jättetufft. Jag är mest ledsen nu för att det är sista matchen för säsongen. Vi gjorde allt tillsammans men det räckte inte hela vägen, sade Skurus Elin Hansson efter matchen till SHE.se.

När årets lag skulle tas ut var Elin Hansson en av tre Skuru-spelare som kom med. Hon vann överlägset omröstningen om seriens bästa vänstersexa.
Vilma Matthijs Holmberg vann lika överlägset som årets bästa mittsexa medan Alexandra Bjärrenholt vann klart omröstningen om seriens bästa högernia.
Ellen Voutilainen kom tvåa i omröstningen om ligans bästa försvarare, Clara Bergsten likaså som årets högernia medan tränaren Magnus Oscarsson Söder kom trea i omröstningen om årets tränare.

Det åtråvärda priset årets MVP (årets mest värdefulla spelare) vann Alexandra Bjärrenholt klart före Sävehofs Jamina Roberts.
– Det känns jätteroligt. Vi har haft en fin säsong i Skuru, vi spelar på ett sätt som passar mig väldigt bra. Jag har mina tränare och medspelare att tacka för att vi spelar så fint tillsammans, sa Alexandra Bjärrenholt till SHE.se.

Alexandra Bjärrenholt vann också pris som årets skyttedrottning med 164 mål i serien.

Årets All star team i SHE

Målvakt: Gry Bergdahl, H65 Höör

Vänstersexa: Elin Hansson, Skuru

Mittsexa: Vilma Matthijs Holmberg, Skuru

Högersexa: Ida Gullberg, H65 Höör

Västernia: Jamina Roberts, Sävehof

Mittnia: Emma Navne, Lugi

Högernia: Alexandra Bjärrenholt, Skuru

Försvarare: Olivia Löfqvist, Lugi

Årets tränare: Hamed Khazrai, Kungälv 

Skyttedrottning: Alexandra Bjärrenholt, Skuru

Årets MVP: Alexandra Bjärrenholt, Skuru

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x