Sport Publicerad 12:02, 04 augusti 2020

• Spring milen när du vill under en vecka • Gruvloppet ställs in

Tioårsjubilerande Sicklaloppet tvingas förändra Sicklaloppet 20 september. Rådande restriktioner gällande folksamlingar större än 50 personer gör att arrangerande Järla Orientering väljer att förändra arrangemanget.
– Vi vet inte exakt hur det kommer att se ut. Men meningen är att alla som vill ska kunna anmäla sig och springa loppet på egen hand under en vecka inför 20 september, förklarar Veronica Hagström hos arrangören.

Genom träningsappen Strava, som mäter avstånd och tid, går det att genomföra sitt eget Sicklalopp och jämföra tider och prestationer med andra.
– Precis som många andra så ställer vi inte in, utan vi ställer om. Vi vill uppmana till rörelse och vi vet att många löpare motiveras av att ha ett lopp att träna inför. Vi har under säsongen haft utmaningar för de som tränat inför loppet och ser att det finns ett intresse, säger Veronica Hagström.

Sicklaloppet har de senaste åren haft cirka 2 000 anmälda löpare och loppet över en mil går slingrande kring de centrala delarna av Sickla, Sicklasjön och Hammarby Sjöstad.

Gruvloppet, loppet som mestadels går under jord i Atlas Copcos gamla gruvor, kommer inte att avgöras i år.