Sickla, Ingarö City och Saltis seriesegrare

Sport Publicerad 09:16, 11 oktober 2021

• De lokala fotbollsserierna färdigspelade • Fisksätra hängde kvar efter sent segermål

Inte bara Boo FF och Värmdö IF, i division 4 respektive 5, vann sina fotbollsserier i höst. Också Sickla IF i division 6, Ingarö City i sjuan och Saltsjöbadens IF i damernas division 5 blev seriesegrare.

Boo FF avslutade med förlust, men hade redan vunnit division 4. Nykomlingen Fisksätra väntade till matchminut 88 för att säkra kontraktet i serien, då Lamin Sonko gjorde 1–0 mot Marieberg som säkrade tiondeplatsen, och nytt kontrakt.

I femman avslutade Värmdö med att spela oavgjort, medan Ingarö förlorade och åkte ur.

Ingarös plats i femman kommer att tas av Sickla IF som gjorde en helt suverän säsong i sexan, vann samtliga matcher och fick målskillnaden 49–8. Av de lokala i lagen i sexan åkte både BK Offside och Fotfolket ur.

Deras plats i sexan kommer Ingarö City att ta, laget vann sjuan obesegrat och kommer, av allt att döma, få möta Ingarö IF i riktiga ö-derbyn nästa säsong.

På damsidan var det Saltsjöbadens IF som klarade sig bäst. Laget vann femman efter att ha vunnit seriefinalen mot Solberga med 2–1. Även Saltsjö-Boo IF i damfyran lär avancera då laget blev tvåa i fyran. I så fall byter Saltsjö-Boo plats med Järla som åkte ur trean efter sex (av nio) uddamålsförluster.

Notera att Boo FF:s damlag har flera omgångar kvar av divsion 1 och liksom Värmdö och Älta i damerians division 2.


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x