Sport Publicerad 09:25, 07 april 2021

• Skuru vann rysare mot Skara • Wilma Schelin räds inte större ansvar

Skuru vann första SM-semifinalen mot Skara med minsta möjliga marginal. Matchen i Nacka bollhall slutade 25–24 sedan Skara missat sitt sista anfall.

– Vi spelade inte bra hela tiden, men kämpade och vann. Det räckte, sa Wilma Schelin efteråt.

Skuru kämpade sig igenom kvartsfinalserien mot Heid, och ser ut att ha lagt bråket med storstjärnan Ulrika Olsson, som slutat, bakom sig.

På tisdagskvällen visade laget att det går att kämpa till sig segrar. Det blev 25–24 i en helt jämn och mycket dramatisk första SM-semifinal.

Efter en första halvlek som präglades av bra försvarsspel av båda lagen och riktigt bra målvaktsspel av Skaras Lärke Sörensen ledde gästerna med 13–12 i paus.

När sedan Skara gick ifrån till tremålsledningar i början av andra halvlek såg Skuru rejält skakat ut.

Men unga spelare som Wilma Schelin, som fått axla ett mycket större ansvar efter att Ulrika Olsson slutat, och mittsexan Vilma Matthijs Holmberg vände matchen åt hemmalaget.

– Jag har aldrig spelat ett SM-slutspel tidigare aldrig en SM.-semifinal. Och jag har nog knappast spelat 50 minuter i en a-lagsmatch heller tidigare, sa 20-åriga niometersspelaren Wilma Schelin från Mörtnäs efteråt.

Wilma spelade mittförsvar ihop med finska Ellen Voutilainen hela matchen, och hon låg bakom en hel del framåt i en match som hade högt tempo, och en hel del tekniska fel och massor av missade frilägen.

– Visst borde jag skjutit mer, men det gäller att hitta lägena. Det handlar inte om att jag inte vågar ta ansvar i alla fall, sa Wilma Schelin som gjorde fyra mål från distans.

Skuru jagade i kapp efter 20 minuter av andra halvlek då plötsligt passningarna till linjespelaren Vilma Matthijs Holmberg hittade rätt. Vilma gjorde Skurus avslutande fyra mål, varav 25–23 med två minuter kvar var ett riktigt viljemål.

Skuru tog time out med 45 sekunder kvar och ledning med 25–24, och försökte i det längsta att dra ut på tiden. Men ett missat sista avslut gav Skara chansen med 15 sekunder kvar, men ett bra försvarsagerande gjorde att Skara aldrig kom till avslut och Skuru vann den första SM-semifinalen knappt.

Semifinal 2 spelas på fredag i Skara, sedan väntar landslagsuppehåll i en vecka innan det är match i Nacka bollhall igen.

SM-semifinal 1

Skuru–Skara 25–24 (12–13)

Mål Skuru: Vilma Matthijs Holmberg 7, Wilma Schelin 4, Elin Hansson 4, Daniela De Jong 4, Alexandra Bjärrenholt 3, Ellen Voutilainen 2, Malin Berndal 1.

Skuru leder med 1–0 i bäst av fem.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x