Sävehof vann SM-guld
efter dramatisk match

Rebecca Nilsson storspelade, men det räckte inte för seger.
FOTO: Claus Meyer
Sport Uppdaterad 20:23 19 maj 2019

Skuru har gjort en fantastisk säsong med bara en förlust i grundserien och har sedan fortsatt att rada upp segrar i SM-slutspelet. Men när det verkligen gällde i finalserien mot Sävehof förlorade de tre matcher i rad, vilket kostade Nackalaget guldet.

Med två raka förluster i en finalserie som spelas i bäst av fem matcher var det vinna eller försvinna som gällde för Skuru när de tog emot Sävehof i Eriksdalshallen på söndagskvällen.

Sävehof hade efter första halvleken ledningen med 13-11 efter ett visst spelövertag. Skuru inledde andra halvlek svagt, men efter en time out tio minuter in i halvleken, där tränaren Mats Kardell manade på spelarna ”att våga!”, gjorde Skuru tre snabba mål och kvitterade till 17-17. Skurus Rebecca Nilsson storspelade i målet och Ulrika Olsson fortsatte att vara måleffektiv. Men trots att Skuru hade ledningen i slutminuterna gick matchen till förlängning.

Dessvärre för Skurus del blev Sävehofs Emma Fernis 27-26-mål spiken i kistan för Skuru, som inte lyckades ta vara på det sista läget innan matchen var över. Sävehof fick ta på sig guldhjälmarna i år igen efter 3-0 i matcher mot Nackalaget.

  • Gustav Grändeby