Sport Publicerad 10:41, 23 september 2021

• Alexandra Bjärrenholt styrde ­– nykomlingar glänste när Skuru tog ny seger

Med guldrevärer på dräkterna presenterade sig svenska mästarna Skuru IK för – små delar av – sin hemmapublik i går.

Det Skuru visade upp tyder på att laget blir att räkna med i vinter också. Skara besegrades med 30–24 (14–11).

Efter den starka bortapremiären med seger mot Sävehof var hemmapremiären mer ordinär för svenska mästarna. Skuru var lite bättre än Skara på alla punkter och ledde hela matchen – och vann säkert.

Till skillnad mot hela förra säsongen fanns det nu publik i hallen, men bara tillåtna 50, samt ytterligare de cirka 50 funktionärer som alltid är där. Skurus OS-spelare Elin Hansson fick ta emot applåder och blommor för sin insats i Japan. Men efter det syntes hon knappt till, helt bortmarkerad av Skara.

– Vi startade lite trevande och missade en del, men vi kom igång och spelade stabilt. Jag är nöjd, inte minst med att de nya spelarna kom in i det så bra, sa åttamålsskytten Alexandra Bjärrenholt efteråt.

För om Daniela De Jong och nya målvakten Josephine Nordstrøm ledde styrkorna i första halvlek, var det Alexandra Bjärrenholt och nya kantspelaren Clara Bergsten som märktes mest när matchen avgjordes i andra halvlek.

–  Josephine har helt andra styrkor än Rebecca Nilsson (som flyttat till Tyskland), och det känns så skönt att hon kommit in i det bra. Och min roll är väl att få in de nya utespelarna i spelet. Det lyckades, sa Alexandra Bjärrenholt som också stod för sju målpassningar, bland annat till Clara Bergsten.

Det tog åtta minuter, och fem räddningar, innan gästerna fick hål på Skurus nya målvakt, men halvleken blev ändå jämn fram till att Alexandra Bjärrenholt gjorde Skurus avslutande fyra mål till 14–11 i paus.

I andra halvlek klev först försvarsklippan Ellen Voutilainen av, sedan pådrivaren Daniela De Jong – båda småskadade. Och även om landslagsspelarna Elin Hansson och Vilma Matthijs Holmberg fick ytterst få lägen att briljera kunde Skuru sakta men säkert dra ifrån.

Med sina snabba fötter och spelsinne kunde Alexandra Bjärrenholt återigen göra flera genombrottsmål på slutet, 24–20, 26–20 och 28–­21.

– Jag får göra det jag är bra på, att hitta luckor och att spela fram andra. Det är roligt att spela matcher när jag får spela på det sätt jag vill spela, sa Alexandra Bjärrenholt.

Föra säsongen fick hon ett lyft, bland annat efter att nye tränaren Magnus Oscarsson Söder använt henne i ett nytt försvarssystem, med henne som spelaren längst fram.

Nu visade hon spelförståelse och lagkänsla genom att se till att debutanterna Clara Bergsten och Alva Persson fick fina lägen att göra mål.

– Det var riktigt roligt att spela. Nervöst, ja visst. Men hag fick många brar lägen och är rätt nöjd, även om man kanske ska göra lite fler mål på sju frilägen, sa ungdsomslandslagsspelaren Clara Bergsten som nu konkurrerar med Malin Berndal om att få spela högersexa hos mästarna.

– Jag valde ju Skuru för att få chansen till den bösta träningsmiljön i Stockholm, och för att få vinna SM, sa Clara Bergsten.

Nästa seriematch ligger an bra bit bort eftersom det först är cuphelg (Skuru möter Höör), sedan landslagsuppehåll (Sverige VM-kvalar med Elin Hansson, Vilma Matthijs Holmberg och Daniela De Jong i truppen).

Nästa hemmamatch, då alla coronarestriktioner är borta, är 16 oktober mot Lugi.

 

 

 

 

 

 

Fakta Skuru–Skara 30–24 (14–11)

Mål Skuru: Alexandra Bjärrenholt 8, Daniela De Jong 5, Ellen Voutilainen 4, Clara Bergsten 3, Cornelia Dahlström 3, Wilma Schelin 2, Elin Hansson 2, Vilma Matthijs Holmberg 2, Sofia Karlsson 1.

 


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x