Sport Publicerad 08:23, 03 juni 2021

• All finansiering klar för Värmdö FMT:s satsning vid Lillsveds folkhögskola

Målet är att erbjuda världens bästa träning för puckelpiståkare på barmark. Nu är bygget av anläggningen vid LiIlsved igång.

På måndag sätts spaden i marken för puckelpistklubben Värmdö freestyle mogul teams stora bygge vid Lillsveds folkhögskola. När allt är klart i början av hösten ska anläggningen erbjuda ”världens bästa barmarksträning för puckelåkare”, enligt klubben.

NVP har tidigare berättat att föreningen fått 2,7 miljoner från Allmänna arvsfonden för bygget, och nyligen fick de även pengar från Riksidrottsförbundet.

– Alla våra åkare, från fem års ålder och oavsett nivå, ska kunna träna där, sa Robert Hansson, en av grundarna för Värmdö FMT, som även är tränare i klubben, till NVP tidigare i år.

Anläggningen ska rymma ett parkourområde, en hoppbacke med landningskudde, trampoliner och ett utegym, och ska kunna ge bra träning även för till exempel alpina skidåkare och gymnaster. Även folkhögskolans elever, liksom de tre elever som till hösten börjar på Gustavsbergs gymnasiums puckelpistprofil, ska träna få på anläggningen.

Hanna Bäckman
 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x