Sport Publicerad 14:00, 12 november 2022

• Linn Mattsson från Värmdö om att vinna trofé med tjejer – och träna med killar

Linn Mattsson i Värmdö HC:s pojklag var en av tre spelare från Värmdö som vann Tv-pucken förra helgen. Klubbkompisen Saga Berglund var med i samma lag, men hon både spelar och tränar med tjejer.
– Med tanke på att vi åkte ut i semifinal förra året var det här riktigt skönt, säger Linn Mattsson.

Stockholms flickor, som aldrig vunnit Tv-pucken tidigare, var favoriter och vann också finalen ganska enkelt mot regerande mästarna Småland. Det blev 2–0 och Linn Mattsson och Saga Berglund, som båda också var med förra året, var med i det segrande laget.

– Vi blev bättre och bättre, och efter att ha klarat av kvartsfinalen blev vi säkrare. Det var lite spänt i början i finalen, men sen var det en ganska klar seger, säger Linn Mattsson till NVP några dagar efter segern.

Linn, som bor i Skeviks strand och går i skolan i Nacka strand, spelar hockey fyra, fem dagar i veckan med Värmdö HC:s 15-årslag, pojklaget.

– Jag spelade med både tjejer och med det här killaget redan från början, men de senaste åren är det enbart med killarna. Fast just de här veckan ska jag träna med Djurgårdens tjejer också, säger Linn.

För hon är på det klara med att det lär bli sista säsongen med killarna. Nästa år är det ett tjejlag, eller kanske till och med ett damlag, som gäller.

– Jag har inte bestämt mig för framtiden. Om jag vill satsa på att gå hockeygymnasium eller inte. Men det kommer att bli en förändring.

Hon berättar att Saga Berglund, Värmdötjejen som också som var med i Tv-pucklaget, valt att spela med Värmdös flicklag, men att det vanligaste nog ändå är att Tv-pucktjejerna spelar i pojklag till vardags.

Nu för tiden när de flesta ungdomsmatcher sänds på nätet, är det ändå speciellt att spela i en tv-sänd match?
– Ja, framför allt med fler kameror och med kommentatorer och studio. Tv-pucken är en speciell grej som man drömt om att få spela och vinna.

Linn Mattsson började med ishockey som sjuåring och hann med att spela fotboll, handboll, tennis och gymnastisera innan hon satsade seriöst på hockeyn.

– Drömmen är väl att spela i damlandslaget någon gång. Vi får se.

Vinnare, Tv-pucken, flickor

• 2022: Stockholm-Småland 2–0
• 2021: Småland-Dalarna 4–0
• 2020: Småland-Stockholm 4–1
• 2019: Dalarna-Småland 3–2 
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x