Sport Publicerad 13:55, 01 oktober 2021

• Boo FF mötte Djurgården på fullsatta Boovallen

Trots stort publikstöd och förväntningar blev det förlust för Boo FF:s damlag mot damallsvenska Djurgården i svenska cupen.
Hela 1 100 personer såg när Louise Larsson och Nicole Ruiz Granados kom hem till Nacka och vann med 5–0 (1–0).

Det var första dagen utan publikrestriktioner, och stora delar av Boo var på plats för att se cupmatchen på Boovallen på onsdagskvällen. Boo FF uppskattade att cirka hela 1 100 personer var på plats på Boovallen under kvällen. 330 betalande är en bra damfotbollssiffra med tanke på att alla som hade Boo FF-kläder på sig gick in gratis.

Men Boovallens egna ljudrestriktioner hindrade publiken från att få höra vilka som gjorde mål och vilka som spelade i lagen.
– Kul vi fick visa upp den engagemang och kraft föreningen och fotbollen i Nacka har för närvarande kommunpolitiker, tyckte Boo FF:s sportchef på damsidan, Markus Saving.

Boo FF gjorde en bra match i första halvlek, men när man missade sina lägen att reducera i andra blev det enkelt för Djurgården att rinna ifrån till 5–0.
– Det var en stark insats försvarsmässigt i första halvlek men när de gör 2–0 i 60:e minuten så tvingas vi chansa lite och det rann iväg lite med två mål sista minuterna. Men jag tycker tjejerna visade upp en fantastisk inställning matchen igenom och en bra värdemätare att få som vi tar med oss, fortsatte Markus Saving.

De två 17-åringarna i Djurgården, Louise Larsson med förflutet i Boo FF, Boo IS och Nacka FC, och Nicole Ruiz Granados som spelat i Järla och Nacka FC, kom in på plan i andra halvlek.


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x