Philippa Blom tillbaka — och i landslaget

Philippa Blom, Nacka IBK. FOTO: DEEP BAY STUDIOS (ARKIV)
Sport Publicerad 10:05, 21 juni 2022

• Tre Nackatjejer med i landslagstrupp • Tränaren blir ordförande

Nacka IBK har bytt tränare. Och ordförande.
– Det gick inte att kombinera att vara elittränare och ha tre småbarn. Men det gick heller inte att säga nej till att bli ordförande, förklarar Karl Andrén som gjorde den Det händer saker i Nacka IBK. Storstjärnan Philippa Blom, som vunnit både guld för seniorer och juniorer för sin klubb Kloten under våren, har flyttat hem. Och i samma veva blev hon, målvakten Stephanie Dalbjer och lagkaptenen Vilde Rundfloen uttagna till damlandslaget.

– Med Philippa Blom i laget blir det en dimension till. Hon kan och vet när man ska skjuta. Med henne i laget förra säsongen hade vi nog varit ett par placeringar högre, menar Karl Andrén.

Philippa Blom gjorde hela 29 mål på 26 matcher i Schweiz och gjorde fyra mål i guldfinalen och är tillbaka i sin moderklubb efter ett proffsår.
Nu kommer Karl Andrén inte få chansen att coacha med Philippa Blom i laget. Han valde att hoppa av tränarjobbet i Nacka i våras, trots framgångarna – laget gick ju till SM-slutspel för första gången.
– Det gick inte att kombinera med tre småbarn, förklarar han.

Ny tränare i Nackas damelitlag blir rutinerade Leif Sipilä. 50-åringen är ett välkänt namn i innebandy-Sverige. Han har bland annat två SM-guld med Balrog som spelare. För ett år sedan tog han över Bele Barkarbys herrlag i allsvenskan, men fick lämna mitt under säsongen. 
– Han kommer in med massa kompetens som ingen annan i klubben har. Det känns spännande. Hade klubben inte haft något bra alternativ, då kanske jag hade övervägt att köra vidare. Men det hr är ett bättre alternativ, säger Karl Andrén.

Men han fortsätter ändå i klubben. När valberedningen föreslog honom som ny ordförande kunde han inte tacka nej.
– Det är tvära kast, men ändå inte samma sak som att vara borta nästan varje kväll. Jag har inte riktigt satt mig in i alla detaljer, men jag har förstått att ekonomin inte är den bästa. Klubben har avancerat på damsidan, och herrsidan, och det kostar. Kassan är uppkäkad. Sen om det innebär att vi måste satsa på att få fler intäkter, eller spara mer, kan jag inte svara på.

Damlaget har redan satt igång mot nästa säsong och förutom att Philippa Blom kommit tillbaka har Ida Mattsson och Linnea Ferringmark, som haft dubbellicens med Värmdö, båda skrivit på för Nacka IBK. Också Linnea Lindgren, ursprungligen från Värmdö men nu i Tyresö-Trollbäcken har nu dubbellicens med Nacka.

En av de bästa spelarna förra säsongen, centern Saga Emtell, har lämnat för seriekonkurrenten Rönnby.


 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x