Sport Publicerad 13:50, 22 februari 2021

• Seger i förlängning mot Lund • Tre poäng upp till slutspel

Nacka Wallenstam vann den viktiga matchen mot Lund i helgen. Men det krävdes förlängning för att få in det andra målet, segermålet till 2–1.
– Jag hade missat tre öppna mål, så det var liksom dags att avgöra, säger matchsvinnaren Philippa Blom.

Efter segern med 2–1, som gav två poäng i serietabellen, ligger Nacka fortfarande elva, med fyra poäng upp till åttondeplatsen och SM-slutspelet.
– Det är fortfarande målet att nå SM-slutspel. Vi borde kunna vinna några av de fem som är kvar, säger 19-åriga Philippa Blom, som hittills gjort 21 poäng i serien, och som ser fram emot JVM i vår.

Hon var med på JVM-lägret för ett par veckor sedan, och har stora chanser att komam med till laget som spelar JVM på hemmaplan i Uppsala i maj.
– Går vi inte till slutspel blir det en rätt lång väntan på att spela matcher, förklarar Philippa Blom.

Hon berättar också om sina två poäng i segermatchen mot Lund:
– Vid 1–0-målet fick jag nog en ”gratisassist”. Det var ett hopslag som hamnade hos Erica Klevbo som gör mål. Avgörandet är egentligen Mathilda Ekenlindes mål. Hon driver upp bollen och skjuter – och jag slår in returen.
– Det är obegripligt att vi inte gr fler mål än ett under ordinarie matchtid. Det var som spel mot ett mål och vi hade massor av lägen, inte minst jag själv.

Nacka ledde matchen länge, men Lund kvitterade i sista perioden. Men i förlängningen avgjorde Nacka, då man i spel fyra mot fyra och med sina giftigaste spelare på planen, kunde luckra upp Lunds försvar.

Fem matcher återstår i serien, Pixbo, Täby och Karlstad borta, Mora och Sirius hemma.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x