Ordningen återställd — Skuru vann igen

Daniela De jong, lagkapten i Skuru. FOTO: ANDERS JOHNSON
Sport Publicerad 09:03, 29 mars 2021

• Leder med 2–1 • Kan avgöra på tisdagskvällen i Göteborg

Efter ett par märkliga veckor med stjärnavhopp och en förlust i kvartsfinalspelet var Skuru tillbaka som vanligt igen.
Det blev säker seger md 30–19 (14–7) i den tredje SM-kvartsfinalen mot Heid.

Skuru satte högsta fart från början, och det var Ellen Voutilainen, som fick chansen från start, som visade vägen med att göra 1–0 tidigt.

Med ett bra försvarsspel och mycket bättre målvaktsspel än i andra kvartsfinalen höll man Heid på behörigt avstånd under hela första halvlek.

Avsaknaden av Ulrika Olsson, som slutat i laget efter en schism med klubbledningen om kontrakt, var inte alls lika tydlig. Wilma Schelin, Daniela De Jong och Alexandra Bjärrenholt, som också satte de straffar som Ulrika Olsson brukar skjuta, spelade bra och serverade också Vilma Matthijs Holmberg passningar i mitten.

Med ett fungerande 5–1-försvar fick Skuru Heid helt ur gängorna i anfallsspelet.

– Vi ville ha en annan matchbild än senast i Göteborg där Heid fick bestämma tempo och avstånd. Med ett 5–1-försvar lyckade vi med det. Vi har stått bra i försvaret tidigare, men varit för passiva. Nu blev det bättre. Fast vi är beredda på att det kommer att bli mycket tuffare i Göteborg i match fyra, sa Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder till Skurus hemsida efter matchen.

Skuru ledde ett tag med 10–2 i första halvlek, hade 14–7 i paus. Heid knappade in något till 15–12, men efter 18–12 var matchen helt över.

Match fyra spelas i Göteborg spelas på tisdagen och en eventuell femte match i Nacka på fredag. Skuru kommer att få möta Skara i semifinal, laget är redan klart för semifinal liksom Sävehof. H65 Höör leder med 2–0 i matcher mot Västerås.

Fakta SM-kvartsfinal 3

Skuru–Heid 30–19 (14–7)

Mål Skuru: Alexandra Bjärrenholt 6 (2), Daniela De Jong 6, Vilma Matthijs Holmberg 6, Ellen Voutilainen 3, Elin Hansson 3, Wilma Schelin 3, Malin Berndal 2, Sofia Karlsson 1.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x