Sport Publicerad 10:11, 10 februari 2020

• Från 25–27 till 27–27 i sista minuten för Skuru

Efter tretton raka segrar tog det stopp för Skuru i seriefinalen bora mot H65 Höör.

Fast ändå inte. För kvitteringen till 27–27 i sista minuten var lite som en seger. Mathilda Lundström och Alexandra Bjärrenholt kontrade in 27–27 bara sekunder efter att laget också reducerat till 26–27 så när H65 sedan missade sitt sista anfall var det Skuru som var lite av segrare efter det oavgjorda resultatet seriefinalen.

– Klart att vi är lite vinnare efter att ha tagit in två mål i sista minuten. Å andra sidan var vi överlägset bättre i första halvlek och borde nästan ha avgjort redan då. Men okej, det var ett rättvist resultat, sa Mats Kardell, Skurus tränare.

Skuru anförda av Ulrika Olsson (nio mål till sist) var det bättere laget i första halvlek och ledde med 16–13, ett resultat som H65 borde vara nöjt med. Men i andra halvlek fick hemmalaget fart i sin fullsatta hemmahall och laget gick till sist ikapp och förbi. Med en minut kvar satte laget 27–25 och det såg ganska klart ut vilket lag som skulle vinna matchen, och serien.

Men Skuru satte 26–27 direkt och sedan snodde Alexandra Bjärrenholt bollen och kunde servera Mathilda Lundström till 27–27.

Skurus spelfördelare Daniela De Jong var tillbaka efter skada och tog ett stor ansvar i försvar, men hade det lite svårare framåt. Däremot gick det bra för Wilma Schelin som under De Jongs frånvaro tagit rollen som förste utmanare på niometersrollerna.

– Vi kommer att behöva många spelare i form i slutspelet. Nu är frågan om vi ska satsa på att jaga mål i de kommande matcherna (Skuru har samma poäng som H65, men 19 mål sämre målskillnad), eller låta alla spelare komma i form. Jag tror nog ändå att H65 måste tappa poäng mot Lugi eller Önnered för att vi ska kunna vinna serien, spekulerade Mats Kardell inför fortsättningen.

Fem omgångar återstår innan serien är slutspelad. Skuru har lite svårare program eftersom man har kvar att möta regerande svenska mästarna Sävehof i sista omgången.

Seriesegraren har fördelen att få välja motstånd i kvartsfinal och semifinal. Och det är ingen tvekan om att vare sig H65 eller Skuru vill möta Sävehof i semifinal.

Seriesegraren får dessutom den eventuellt femte SM-finalmatchen på hemmaplan.

– Fast vi har inte förlorat i Höör på två år. Å andra sidan kommer varken vi eller H65 få spela i våra ordinarie hemmahallar om vi går till final, sa Mats Kardell till sist

H65 Höör – Skuru 27–27 (13–16)

Mål Skuru:

Ulrika Olsson 9, Wilma Schelin 4, Elin Hansson 3, Hannah Scheuer Larsson 3, Alexandra Bjärrenholt 2, Mathilda Lundström 2, Vilma Matthijs Holmberg 2, Daniela De Jong 1, Caroline Ingesson 1.

  • Jalmar Carlson