FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Magnus, Måns

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Måndag
19 augusti 2019

Sporthelgen i korthet
— nyckelspelare skadad

Sport 09:51 | 11 februari 2019

Det börjar dra ihop sig i seriespelet för de flesta lagsporterna. Nacka IBS stod för ett riktigt styrkebesked när de bortaslog konkurrenten IBS Falun. Skurus handbollsdamer visade återigen att de är i toppform, men en skada förtog en del av segerglädjen.

Handboll. Skurus handbollsdamer tog en ny storseger hemma mot Lugi i lördags med hela 39-16 och fortsätter bara vinna. Men glädjen över de stora siffrorna försvann något när Skurus Jennie Linell skadade knät en dryg minut från slutsignalen. Innan dess hade hon gjort åtta mål för Skuru och om skadan är allvarlig kan det bli ett tungt avbräck för Skuru när slutspelet drar i gång.

Skurus handbollsherrar har några lag framför sig i tabellen men är alltjämt med i toppstriden och jagar en kvalplats till Herrallsvenskan. Men det blev ett något snöpligt slut hemma mot HF SIF när bortalaget kvitterade till 28-28 med bara fyra sekunder kvar att spela. Skuru har nu spelat fem oavgjorda matcher i serien, vilket är klart flest av alla lag. 

Bandy
Gustavsbergs bandy var inne i en fin segertrend med tre raka. Men hemma mot Helenelund tog det stopp i uddamålsförlusten 3-4. Förlusten innebär att ”Gurra” tappade den toppkontakt som krävdes för att vara med och utmana om kvalplatserna till Bandyallsvenskan, men ligger på säker mark för att undvika nedflyttning. Två omgångar återstår för lagen i division 1 östra att spela.

Innebandy
Nacka Wallenstams innebandydamer är inte bara förlustfria och leder serien efter 17 omgångar, de lyckades också i lördags att bortaslå den stora konkurrenten IBS Falun
med klara 6-1. Segern gör att det nu skiljer sex poäng mellan lagen i tabellen.

Futsal
Nacka juniors futsalherrar har gått lite knackigt på slutet och tappat mark mot övriga topplag. Mot Norrköping Futsal Klubb hade det behövts en seger, men matchen i Nacka bollhall slutade oavgjort 3-3. Nacka juniors har nu sju poäng upp till serieettan Örebro Futsal Club och ytterligare tre lag framför sig (Uddevalla, Hammarby och Borås). Det återstår åtta omgångar och 24 poäng att spela om. 

Hockey
Nacka HK tog i fredags en viktig bortaseger mot seriekonkurrenten Viggbyholm efter förlängning med 3-4. Det gör att Nacka HK håller Viggbyholm bakom sig i tabellen samt att Nackalaget fortfarande ligger på en positiv kvalplats. Men det återstår fem omgångar kvar att spela innan kvalet till Hockeyettan drar i gång. Värmdö HC förlorade hemma mot topplaget Eskilstuna Linden med 3-0.