FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Magnus, Måns

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Måndag
19 augusti 2019

Sporthelgen i korthet –
"Gurra" tog viktig seger

Sport 10:19 | 28 januari 2019

Nacka juniors har kammat noll i de två senaste toppmötena. Däremot tog Gustavsbergs bandy sin första seger sedan nyårsbandyn. Här är sporthelgen i korthet.

Handboll
Skuru gjorde vad som förväntade sig av dem i lördags och tog en bekväm seger borta i Göteborg mot BK Heid med 30-23. Flest mål i Skurutröjan gjorde Daniella De Jong med sina sex mål. Nästa match spelar Skuru på hemmaplan mot Skara som ligger på sjunde plats i tabellen.

Bandy
Gustavsbergs bandy har inte vunnit sedan nyårsbandyn, men i helgen tog de en efterlängtad seger borta mot tabelljumbon Katrineholm med 6-3. Men med tanke på att ”Gurra” vann hemma mot Katrineholm med 16-0 i inledningen av serien, får gårdagens segersiffror ändå betraktas som blygsamma.

Innebandy
Efter ett kortare uppehåll för innebandyherrarnas division 1 mellersta Svealand var det åter dags för match för Värmdö IF. En bortamatch mot Linköping som slutade oavgjort (5-5), men som VIF vann med 6-5 genom ett mål 3.15 minuter in i förlängningen av Liam Åström. VIF ligger efter omgången på en tredje plats i tabellen.

Nacka IBK:s innebandydamer fortsätter att vinna i Allsvenskan östra. I lördags fick de besök av RIG Umeå IBF som gästade Ormingehallen. Norrlandslaget fick dock åka hem med noll poäng sedan Nacka IBK vunnit med 6-3.

Futsal
De senaste omgångarna har varit tuffa för Nacka juniors, med tanke på det motstånd de mött. Förra helgen förlorade de borta mot Borås AIK och i helgen kom en ny förlust mot ett nytt topplag, Örebro Futsal Club. 289 åskådare i Nacka bollhall fick se hemmalaget förlora med 3-0. 

Hockey
I fredags kväll var det toppmöte i Alltvåan östra mellan Wings HC Arlanda och Nacka HK i Pinbackshallen. Matchen slutade med uddamåsvinst för hemmalaget med 3-2. Viggbyholm, som är tre poäng bakom, är det närmaste laget att hota Nackas åtråvärda direktkvalplats för play off-spel till Hockeyettan. Värmdö HC, som börjat vinna i Alltvåan, tog en ny seger med 6-1 mot tabelljumbon Göta Traneberg.