Ny målvakt klar för Skuru

FOTO: SKURU IK
Sport Publicerad 15:00, 13 juni 2022

• Moa Björck ansluter från AIK

SM-tvåan Skuru har gjort med sitt tredje nyförvärv inför kommande handbollssäsong.

Målvakten Moa Björck, 25, har värvats från AIK för att utmana danska Josephine Nordstrøm.

 

HANDBOLL/NACKA. Efter att fyra etablerade spelare lämnats klubben har nu tre nya utifrån värvats in; mittnian Amelia Lundbäck från Höör, linjespelaren Rikke Dahl Nielsen från Vendsyssel och nu målvakten Moa Björck från allsvenska AIK.
– Det känns roligt och spännande. Jag ser fram emot säsongen som kommer. Som stockholmare har jag såklart koll på Skurus spelare och hur de spelar. Men det ska bli kul att lära känna dem också, säger Moa Björck till Skurus hemsida.

Moa Björck, som kommer från Handen och har spelat i Skogås, Tumba och AIK, har hunnit provträna med laget några gånger. Hon är nyutexaminerad med en mastersexamen i statsvetenskap.

På frågan om vilka hennes styrkor är som målvakt svarar hon:

– Jag är stark och explosiv. Men jag ser fram emot att utveckla mitt målvaktsspel med Mange (Oscarsson) och Foppa (Thomas Forsberg).

Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder är nöjd med värvningen:­
– Vi är glada att få ytterligare en målvakt för att komplettera vårt målvaktsteam. Moa är en ambitiös spelare med framtiden för sig och vi hoppas att hon kan ta stora kliv i vår miljö. Tillsammans med vår talangfulla Ellen Dahlström kommer det förhoppningsvis bli en tuff men utvecklande kamp om målvaktsplatsen ihop med Josephine Nordstrøm.


 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x