Skuruförlust — efter mål i slutsekunden

Josephine Nordström, Skuru. FOTO: ANDERS JOHNSON (ARKIV)
Sport Publicerad 10:45, 16 september 2022

• Bra målvaktsspel räckte inte • Skuru har inlett med två förluster

Det är inte ofta Skurus handbollsdamer förlorar, och det var över två år sedan laget förlorade två raka matcher. Men i torsdags tappade laget ledningen och förlorade när Skövde gjorde 25–24 i slutsekunden och därmed har Skuru inlett serien med två raka förluster, mot Skövde och H65.

Skuru startade bra, ledde med 8–4 och sedan med 14–10 i paus. Skövde kom tillbaka men när Alexandra Bjärrenholt gjorde 20–16 med en kvart kvar såg det ut som om Skuru skulle klara ut det hela och få med sig en seger, inte minst för att målvakten Josephine Nordström, som tidigare vaktat målet i Skövde, spelade bra och tog över 30 procent av skotten.

Men de sista fem minuterna gick allt emot Skuru. Med en minut kvar kom kvitteringen till 24–24 och efter en tappad boll i Skurus sista anfall fick Skövde chansen att avgöra. Och det gjorde hemmalaget – med en så kallad ”japan” med två sekunder kvar att spela.

Skövde–Skuru 25–24 (10–14)

Mål Skuru: Rikke Dahl Nielsen 7, Alexandra Bjärrenholt 6, Ellen Voutilainen 3, Amelia Lundbäck 2, Jennifer Johansson 2, Kaja Stojilkovic 2, Clara Bergsten 1, Felicia Palm Robertsson 1.
 
Testa NVP Plus - 60 kr för 60 dagar

Testa NVP Plus - 60 kr för 60 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x