FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Kristina, Ker...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Onsdag
24 juli 2019

Nu ska snökanonerna
bereda väg för gul slinga

Sport 08:01 | 11 januari 2019

Hittills har blå slingan (500 meter) lagts. Till nästa helg ser prognoserna goda ut för att även gula slingan, som är 1,1 kilometer, ska vara klar för skidåkning.

Det har varit lite motigt för den nya konstsnöarenan vid Saltsjöbadens golfbana. NVP skrev före jul om att anläggningen satte sitt hopp till minusgrader inom kort. Nyligen kunde blå slingan (500 meter) öppnas.

Men så kom en liten köldknäpp i torsdags med tre minusgrader (det krävs minst minusgrader för att kunna släppa loss snökanonerna). Då passade Saltsjöbadens IF på att köra i gång kanonerna.
– Nu är det bara att hålla tummarna för alla minusgrader vi kan få, så ska vi se till att vi kan öppna gula slingan. SMHI säger i prognosen att det ska bli rejält med minusgrader, blir det så är garanterat gula slingan som är 1,1 kilometer klar till lördagen den 19 januari, sa Michael Jacobson, ordförande för Saltsjöbadens IF.

Det finns också en röd slinga som är 2,5 kilometer på anläggningen som fortfarande väntar på att bli åkbar. All åkning är enkelriktad med fyra spår i bredd eller två spår och skejt.