Sport Publicerad 12:00, 16 februari 2023

• Värmdö Freestyle MT arrangerade Europacuptävling i Gästrikland

Värmdö Freestyle Mogul Team — en av Sveriges största och mest betydande klubbar inom puckelpist — åkte till Gästrikland i helgen för att arrangera Europacuptävling i Kungsberget. Flera av klubbens unga åkare dominerade både i Europacupen och i Svenska cupen, inte minst 19-åriga Moa Gustafsson med fyra pallplatser.

Värmdö Freestyle MT:s eldsjäl Robert Hansson var på plats i Kungsberget i helgen i rollen som klubbledare i Värmdö, men också som sportchef för puckelpist på skidförbundet.

Värmdö Freestyle MT arrangerade i samarbete med skidförbundet tävlingarna i Kungsberget Europacupen är tävlingsnivån under världscupen, med tävlande från hela Europa. Tidigare är har Värmdö arrangerat tävlingen hemma i Hammarbybacken.

– Det här är fint. Vi skulle arrangera tävlingen i Hammarbybacken, men fick flytta hit och det blev riktigt bra här, sa Robert Hansson och visade upp puckelpisten invid Sara Hectors storslalombacke i Kungsberget.

Med spade i handen var han en av många från klubben som luckrade upp snön i pisten för att göra landningarna efter hoppen.

Och som sportchef för landslaget kunde han se att Värmdö FMT fortsätter att vara dominerande klubben i landet.

– Det har gått bra för oss, inte minst för Moa Gustafsson, berättade han nöjt.

Landslagsmeriterade Värmdöåkaren Moa Gustafsson, 19, inledde med att bli tvåa i fredagens parallelltävling i Europacupen, för att följa upp med att vinna samma klass i Europacupen på lördagen.

Puckelpisttävlingarna arrangeras i en relativt brant backe, med två stora hopp mitt i banan. Däremellan, före och efter, ska åkarna åka snabbt och snyggt på pucklarna för att få bra poäng.

När de utländska åkarna lämnat efter fredagens Europacup arrangerade Värmdö FMT också Svenska cupen, på lördagen och söndagen. Då vann Moa Gustafsson damernas elitklass både i parallell och singel.

Hennes klubbkompis Jakob Hansson Mathiesen blev trea i Europacupens parallellpuckel på fredagen, och kom tvåa i herrarnas elitklass i Svenska cupen på lördagen.

Värmdös Elis Lundholm kom tvåa efter Moa Gustafsson i Svenska cupens damelitklasser, medan Värmdös 13-åriga löfte Olivia Hedberg vann ungdomsklassen för tjejer på lördagen och blev tvåa på söndagen. Det blev den omvända ordningen för Värmdös Ebba Tejle som vann på söndagen. Värmdös Greta Ekberg blev trea i ungdomsklassen på söndagen.


 
Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x