Nils Fröling nära att bli
matchhjälte mot Bajen

Sport Uppdaterad 09:45 08 april 2019

Nacka IBK:s damer är bara en seger från att nå högstaserien SSL. Det efter en dramatisk match i Ormingehallen, som till slut Nackalaget kunde vinna med 4-3. Nils Fröling från Orminge höll på att bli matchhjälte mot Hammarby i Allsvenskan. Här är sporthelgen i korthet. 

Innebandy
Inför tredje perioden i första play off-matchen hade Nacka Wallenstam en hyggligt trygg hemmaledning med 4-1, men när IBF Falun reducerade för andra gången i sista perioden med fyra minuter kvar att spela blev det nervöst. Men Nackalaget kunde hålla undan och vinna den så viktiga första matchen, i en serie som spelas bäst av tre. 

På onsdag spelas returen i Falun, vinst där för Nacka IBK och de är klara för SSL. Om Falun vinner blir det en avgörande match i Ormingehallen på lördag.

Tyngre var det för Värmdö IF:s innebandyherrar som också spelar play off. I första matchen av tre gick de bet borta mot Nykvarns IBF med 6-4. Nu vill det till att Värmdö IF vinner hemma i Värmdö sporthall på onsdag för att chansen att gå till Allsvenskan ska leva vidare. Vid en Värmdövinst avgörs matchserien på bortaplan i Björkestahallen på lördag.

Fotboll
Inför den allsvenska premiären skrev vi om de lokala talangerna som ville slå sig in i de allsvenska startelvorna. Ingaröbon Leo Bengtsson, 20, som spelar i Hammarby och Nils Fröling, 18, från Orminge, som tillhör Kalmar FF.

I går söndag spelade lagen mot varandra på Tele2 Arena, och den spelare som gjorde störst avtryck var Nils Fröling som i 32:e minuten gjorde mål för det rödvita laget, och kunde blivit matchvinnare om det inte vore för att Nikola Djurdic kvitterade. Slutresultatet blev 1-1. Leo Bengtsson satt på bänken hela matchen.

  • Gustav Grändeby