FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Henrietta, He...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Torsdag
22 augusti 2019

Nacka HK:s J18 har kvalificerat sig till J18-allsvenskan för fjärde året i rad, trots att NHK är det enda laget i serien som inte har ett A-lag i Hockeyallsvenskan eller SHL.

NHK utmanar storklubbarna

Ishockey 14:58 | 18 januari 2019

Nacka HK är det enda laget i J18-allsvenskan vars A-lag inte spelar i SHL eller Hockeyallsvenskan.
– Det sätter högre press på oss. Vi får inget gratis på grund av klubbmärket, säger Magnus Ramström, huvudtränare Nacka HK J18.

För fjärde året i rad är Nacka HK med i J18-allsvenskan, den högsta nivån för J18-hockey i landet. Samtliga lag som Nacka HK möter har ett A-lag som antingen spelar i Hockey- allsvenskan eller SHL. Nacka HK spelar däremot på division 2-nivå.

Släppte in minst mål
– Vi har 60 juniorer fördelade på A-laget, J20 och J18 vilket jag tror vi är ganska unika med. Vi kan erbjuda våra juniorer att testa på seniorhockey tidigt vilket kanske inte är möjligt om man har ett A-lag i SHL, säger huvudtränaren Magnus Ramström.

Förra året slutade Nacka på en tredjeplats i tabellen och släppte in minst antal mål av alla tio lag. Den här säsongen har inletts på ett betydligt tyngre sätt. Efter tre spelade matcher ligger Nacka HK sist i tabellen och är det enda laget som ännu inte vunnit.

– Förra året spelade vi i norra serien och i år i södra. Jag skulle säga att södra är lite tuffare. Vi har ändå gjort bra matcher men hoppas att det studsar lite mer år rätt håll i kommande matcher, säger Magnus Ramström.

Efter tre raka bortamatcher återvänder laget till Nacka ishall. Nu i helgen, 19–20 januari, spelas hemmamatcher mot Linköping och Södertälje. Nästa helg, 26–27 januari ställs de mot HV71 och Frölunda.