Sport Publicerad 10:29, 11 januari 2021

• Men ny förlust för Nacka Wallenstam i Halland

I helgen var det dags för Nacka Wallenstam att försöka bryta sin förlustsvit, men det blev istället sjunde raka poänglösa matchen. Den här gången ledde Nacka två gånger om men förlorade borta mot Warberg IC, 4–3.

I en svängig match var det hemmalaget som började bäst, 1–0 efter bara tre spelade minuter. 38 sekunder senare stod Hanna Berg vid kassen och styrde in 1–1 för Nacka. Senare i perioden kom även det efterlängtade ledningsmålet som betydde att det stod 2–1 inför andra perioden.

Efter mycket bolltitt av Nacka försvaret kom Warbergs Sanna Olsson in bakom försvaret och kunde på nära håll skjuta in kvitteringsmålet för Warberg. Trots det skärpte Nacka till sig och kunde strax därefter återigen ta ledningen i matchen, mål av Malin Blohm. 3–2 till Nacka stod det nu på resultatavlan inför den sista perioden.

Laget var i detta läge bara en period ifrån en väldigt efterlängtad trepoängare, som även skulle inneburit att Nacka inte längre var kvar på en nedflyttningsplats. Men segerdansen får vänta, detta efter Warberg vänt matchen med två mål i sista perioden. Segerskytt blev Warbergs Sandra Hawerman.

Nästa match spelas på fredag mot Jönköping hemma i Ormingehallen.

Warberg IC – Nacka Wallenstam IBK 4–3 (1–2, 1–1, 2–0)

Mål Nacka: Hanna Berg, Erica Klevbo, Malin Blohm

Mål Warberg: Andrea Envall (2), Sanna Olsson, Sandra Hawerman