Nackaorienterare bidrog till dubbelt VM-guld

Sport Uppdaterad 13:45 18 augusti 2019

• Stafettguld till både damerna och herrarna.

Gustav Bergman, OK Ravinen och Karolin Ohlsson, Järla orientering, sprang båda slutsträckorna när Sverige tog guld i både herrarnas och damernas stafett i orienterings-VM i norska Östfold.
Damerna spurtade i mål som segrare bara en kvart innan herrarnas stafett startade.
– Vilken räddning för min del på detta VM. Det har varit ett mörker fram till i dag. Jag är så glad att tjejerna gav mig förtroendet på sistasträckan. Och vi har genomfört stafetten precis som vi tänkt på förhand. Det känns helt underbart, säger Karolin Ohlsson, som slutade sexa på långdistansen, på Svensk orienterings hemsida.

Inför Gustav Bergmans slutsträcka hade ledarna Norge ett försprång på nästan en och en halv minut till Sverige som låg trea. Men redan efter tio minuters löpning hade Gustav Bergman tagit in drygt en minut och på den första kontrollen skapade han en avgörande lucka, skriver Svensk orientering.
– Vi sprang på en väg och Magne (Norges slutman) kollade över axeln mellan fem och tio gånger. Jag förstod att han var stressad och när han drog snett så smet jag förbi, säger Bergman, som knep en silvermedalj på medeldistans, till Svensk orientering.

Sverige lämnade VM som vinnare av medaljligan med fyra guld och två silver.