Examenstider för Nacka hockey

FOTO: NHK
Sport Publicerad 11:28, 06 mars 2020

• Vann Alltvåan efter fin spurt • Tio matcher i kvalserie mot ettan

Efter en lång vinter är det dags för examen för Nacka hockey. Laget kvalar för att nå division ett igen.
– Vi ser fram emot detta. Det kommer att bli en jämn serie, tror tränaren Kjell Svensson.

Mars månad är slutspelstider i vintersporterna. För Nacka hockey är det kvalserie till ettan som gäller. Laget vann sin division två-serie i höstas, och vann också Alltvåan, efter en svajig period, i februari.

Och nu väntar årets stora mål, att kvala sig upp i division ett.
– Det har varit lite upp och ner. Eller, det var under andra svängen i Alltvåan det gick tungt, men vi vann alla matcher i sista rundan och nu satsar vi på att klara kvalet, säger tränaren Kjell Svensson.

Nu väntar tio matcher i kvalet, dubbelmöten med Hammarby och Hanviken från ettan, Tumba, Järfälla och Åker/Strängnäs från egna serien. Minst ettan i serien går upp.
– Det känns inte alls omöjligt för oss. Vi vet att vi kan slå alla lag från vår serie, för det har vi ju gjort nu på slutet, och Hammarby och Hanviken kan inte vara så mycket bättre, menar Kjell Svensson.

Nacka har haft en hel del skador och truppen som från början bestod av en hel del juniorer har fyllts på underifrån under hela säsongen.
– Inte minst för juniorernas skull är det viktigt att gå upp. Många av de bättre J20-spelarna vill och kanske bör spela i ettan. Går vi upp stannar många, annars vet man inte, säger Kjell Svensson.

Nacka hockey kan inte konkurrera med höga löner eller ersättningar, men med eget omklädningsrum, fint gym och matlådor på bortamatcherna, samt att man har en organisation med både U18- och J20-lag, kan locka.

Att Nacka ishall är lite 70-tal och att rinken faktiskt är betydligt smalare än normalt är både en nackdel och en fördel.
– Många lag tycker nog att det är lite ruggigt att komma till oss. Och vi har nog en lite mer aggressiv taktik då det går att sätta press enklare här, menar Kjell Svensson.

Första matchen i kvalserien är på söndag hemma mot IFK Tumba, sista matchen den 1 april mot Åker/Strängnäs.