Nacka hockey i serieledning

FOTO: NVP:s ARKIV
Sport Publicerad 09:00, 18 januari 2023

• Seger i tjurigt toppmöte

Nacka hockey har tagit ledningen i Alltvåan. Det blev seger med 5–2 (2–1, 2–1, 1–0) mot ärkerivalen Haninge i den tidiga seriefinalen på tisdagskvällen.

Efter att Haninge förlorat i helgen samtidigt som Nacka vann klart var det upplagt för en riktig seriefinal på Nacka ishall på tisdagskvällen. Haninge startade klart bäst och hade en rad chanser att ta eldningen innan Nacka plötsligt blixtrade till och gjorde två mål i den första perioden genom Philip Nilsson Fornes och Leo Vasilisson.

Haninge hann reducera innan matchen blev rörig med flera utvisningar, tre matchstraff och ryckigt spel. Nacka drabbades hårdast av utvisningarna, där både Hugo Fritzell och Victor Erixon fick matchstraff efter ett slagsmål och en hård tackling, och utan ett bra spel med en man mindre och målvakten Adam Lindholm, som var riktigt bra, hade nog Haninge kunnat vända matchen i mittperioden. Nacka stod emot och kunde kontra in både 3­–1 (Pelle Lidström) och sedan 4­–2 (Filip Lekbrant efter vackert förarbete av Edvin Idén) inför den sista perioden.

Nacka åkte på flera utvisningar i den sista perioden, men när Haninge tog ut målvakten med tre minuter kvar och spelade sex mot fyra kunde Nacka göra 5­–2 i tom kasse genom Gustav Aderskog och avgöra matchen och se till att byta plats i serietoppen.

När halva serien är spelad leder Nacka nu med en poäng före Sollentuna och två före Haninge. Ettan i Alltvåan går direkt vidare till kvalserien till division 1, medan lag 2 till 7 får kvala sig vidare.

I nästa omgång möter Nacka Lidingö hemma i Nacka ishall.


 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x