Nacka FC Iliria mot serieseger i höst

Joakim Orthén, Nacka FC. FOTO: JALMAR CARLSON
Sport Publicerad 11:56, 02 augusti 2022

• Läget för de lokala fotbollslagen inför höststarten

Till helgen drar fotbollsserierna igång efter sommaruppehållet, och flera av de lokala lagen ligger i toppen av sina serier.
Nacka FC Iliria med grundaren Joakim Orthén (bilden) i spetsen ser ut att uppfylla målet om att gå upp. Laget leder herrtrean klart. Men också Värmdö som leder herrfyran och Sickla som är tvåa i herrfemman ligger bra till uppflyttning.
Traktens seriemässigt bästa lag, Boo FF:s damlag i division 1, lär dock få svårt att nå målet att vinna serien. Laget måste ta in åtta poäng.

 

Damer division 1 (Boo FF)
Boo FF, med flera flicklandslagsspelare i laget, inledde serien starkt, men förlorade toppmötet med Tyresö och har sedan tappat några matcher till och är hela åtta poäng efter Tyresö inför höststarten. Boo ligger fyra och måste mer eller mindre vinna allt, speciellt mot Tyresö, för att kunna hota om den förstaplats som var målet inför seriestarten. Efttersom seriesystemet görs om är det viktigt att hamna bland de sex första i serien.
Boo återstartar mot Borens SK på lördag.

Damer division 2 (Värmdö IF, Älta IF)
Värmdö IF har etablerat sig fint, andra året i division 2 östra Svealand. Laget är fyra i tabellen efter många målrika matcher, men långt efter topplaget Segeltorp. På sjundeplats i serien ligger Älta, som spelat jämnt mot topplagen, men förlorat mot andra lag – liksom i derbyt mot Värmdö (2–3).

Damer division 3 (Nacka Allstars, Saltsjö-Boo IF, Ingarö IF)
Nacka Allstars ligger bäst till av lagen från trakten, fyra, men är långt ifrån obesegrade Rågsved. Saltsjö-Boo ligger mitt i tabellen, medan Ingarö ligger lite pyrt till med endast en seger och två oavgjorda på nio matcher.

 

Herrar division 3 (Nacka FC Iliria, Boo FF)
Fem oavgjorda på 13 matcher är kanske lite många, men eftersom Nacka FC Iliria inte förlorat någon match och gjort hela 37 mål leder laget trean ganska säkert i halvtid. Laget, som har Saltsjöbadens IP som hemmaplan och har tidigare makedonska landslagsspelaren Jovan Kostovski som skyttekung (11 mål) leder serien med sex poäng.
Längre ner i serien har Boo FF ryckt upp sig efter idel uddamålsförluster tidigt på våren. Laget ligger tio (av 12 lag) men med bra häng på lagen ovanför. Boo återstartar mot Newroz borta och Nacka FC Iliria hemma mot IK Viljan på söndag.

Herrar division 4 (Järla IF, Fisksätra IF, Värmdö IF, Älta IF)
Värmdö är på väg tillbaka efter de senaste säsongernas rutschkana från tvåan till femman. Nykomlingen leder serien efter tio segrar på tolv matcher, och har trots eller tack vare tränarbyte, ångat på med säkra segrar. Järla och Fisksätra har haft det motigare, båda lagen ligger indragna i bottenstriden med endast två segrar vardera under våren.
Älta IF, som spelar i div 4 södra, har ryckt upp sig efter en trög start och är sexa efter sex segrar och fem förluster under våren. Älta drar igång på fredag hemma mot Långholmen.

Herrar division 5 (Sickla IF, Nacka FC)
Sickla IF, nya i femman, har gjort en strålande vårsäsong. Massor av mål (51 på tolv matcher) och bara en förlust. Tyvärr kom den mot serieledande Norrtull, så Sickla ligger tvåa, två poäng från serieseger. Andraplatsen brukar dock leda till uppflyttning. Nacka FC, Ilirias utvecklingslag, hakar på i toppen och ligger fyra efter en stabil vår.

Herrar division 6 (Ingarö IF, Ingarö City, Gustavsbergs IF, Boo FK)
Serien som är fylld med derbyn leds av Östberga, men med Ingarö och Gustavsberg jagande tre respektive fyra poäng bakom. Boo FK och Ingarö City ligger längre ner i tabellen. Mycket avgörs 27 augusti då det är hett derby på Farstaborg, Gustavsberg mot Ingarö IF.


 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x