Nacka FC går samman med Boo FF

FOTO: BOO FF
Sport Publicerad 10:18, 23 oktober 2020

• Nacka FC:s flicklag går omedelbart in i Boo FF

Utbrytningen är över. Elitsatsande Nacka FC går samman med Boo FF på flick-damsidan. Det meddelar de båda klubbarnas ledning.

Nacka FC:s sportchef Markus Saving blir ny sportchef på damsidan i Boo FF.

Samma vecka som Boo FF:s herrlag och Nackas FC herrlag (sammanslagning med FC Iliria) gör upp i kvalet till division tre har klubbarna hittat ett samarbete  – på dam/flicksidan.

Nacka FC, den unga rödvit-randiga klubben, har under några år visat framfötterna både på pojk- och flicksidan i Nackafotbollen, samtidigt som Boo FF har haft det klart bästa damlaget, i division ett.

I veckan kom klubbarna överens om att Nacka FC:s flicklag går in i Boo FF.

”Det är med stor glädje denna sammanslagning sker och det är med tillförsikt jag antar denna utmaning att stärka dam- och flickfotbollen i Nacka”, skriver Markus Saving i ett pressmeddelande.

Nacka FC, som startats av bland annat Boo-bon Joakim Orthén, nu klubbchef, startade verksamheten 2015 och har på fem år blivit en klubb att räkna med. Men nu flyttar man flicksidan, i viss mån tillbaka, till Boo FF.

– Sammanslagningen med Boo FF på flicksidan ligger helt i linje med Nacka FC:s ambition att låta ambitiösa ungdomsspelare fortsätta sin utbildning på hemmaplan. Nacka FC får ett damlag i division ett att se upp till och sträva mot, vilket gör att de inte behöver flytta från Nacka. Vi är stolta över att Markus Saving för ansvara för flicksidan i Boo FF, och hoppas att föreningarna kommer närmare varandra”, skriver Joakim Orthén.

Hos Boo FF menar man att det är en bra lösning med att bli Nacka/Värmdös centralpunkt för alla fotbollsspelande tjejer, oavsett ambition.

Sammanslagningen gäller omedelbart. Direkt efter höstlovet slås lagen samman.

Fotnot: I morgon, lördag, avgörs kvalet till division tre. Både Boo FF och FC Nacka Iliria spelar på bortaplan. Det lag som gör bäst ifrån sig (eftersom de ligger exakt lika) går upp i herrtrean.