Nacka Dojo skjuter upp stortävling på grund av Coronavirus

Sport Publicerad 11:07, 11 mars 2020

• Nacka Dojos BJJ Open flyttas • ”Svårt beslut”

Nacka Dojos stortävling Nordic Open BJJ Championship i Skuruhallen är uppskjuten.
Styrelsen tog beslutet på tisdagskvällen och tävlingen som skulle arrangeras 28–29 mars kommer att avgöras vid ett annat tillfälle, ännu inte bestämt när.

”Styrelsen har ikväll beslutat att skjuta upp Nordic BJJ Open på grund av den ökade risken för att sprida coronaviruset. Vi återkommer med nytt datum för tävlingen”, skriver Nacka Dojo på sin hemsida.
– Svårt beslut, men styrelsen var enhällig. Det är en sak att arrangera utomhus, en annan att ha inomhus, och närkontakt som vår sport. Så vi valde att skjuta upp tävlingen, kommenterar Ricard Carneborn, klubbchef.
– Det är ett stort beslut eftersom det också handlar om klubbens ekonomi. Men vi hoppas kunna hitta ett nytt datum senare.

Tävlingen som är en av Nordens största i brasiliansk jiu-jitsu är vida känd och viktig för Nacka Dojo. Förra året, i tävlingen som avgjordes i Skuruhallen, var det över tusen fighters på plats.

Det är nu första större planerade idrottsarrangemang i Nacka-Värmdö som hittills ställts in på grund av Corona-viruset.
Flera idrottsklubbar i Nacka och Värmdö har haft aktiva och ledare är smittade, och några föreningar har ställt in träningsverksamheten under en period.