Sport Publicerad 12:27, 22 november 2021

• Värmdö IF drar in pengar för prostatacancerförbundet

Innebandyprofilen Oscar Malmstedt ger inte upp. Nu är det Värmdö IF som samlar in pengar till Mustaschkampen.
Det ser bra ut, och det är verkligen en bra sak att samlas kring i laget och föreningen, säger han själv och poserar med en snygg mustasch.

Prostatacancerförbundets kampanj under november månad, Mustaschkampen, har uppmärksammats i NVP tidigare. Då som nu fungerar den rutinerade backen Oscar som projektledare för insamlingen för forskningen om prostatacancer.

Tidigare år har Oscar som spelare och projektledare i Ingarö IF dragit in 37 000 respektive 33 000 per novemberkampanj. Efter förra årets pandemistopp för lokalinnebandy har Oscar Malmstedt bytt klubb, men inte tappat engagemanget.
– Det är roligt, och jag berättade när jag bytte till Värmdö att de får Mustaschkampen på köpet. Värmdö är en större förening, med mer publik på matcherna, samtidigt har vi fått motståndarlagen att hjälpa till också, förklarar han.

Laget spelar samtliga matcher under kampanjen (i november månad) i speciella matchställ med mustascher på som sponsrats av lokala företag, och spelarna med orakade ansikten.
– Hela laget är med på det, och jag skulle säga att det stärker lagsammanhållningen. Man gör något mer, som också är bra.

Avslutningen för årets kampanj är hemmamatchen mot Balrog den 27 november i Värmdöhallen, alla publikintäkter går då till Mustaschkampen. Då hoppas Oscar och de andra i VIF att man ska nå 50 000 kronor.

Hur går det då för laget, Nacka-Värmdös bästa på herrsidan?
Jodå, laget ligger fyra i division 1 östra Svealand, på rätt sida kvalstrecket och har häng på toppen – mycket tack vare ett bra försvarsspel.


 
Testa NVP Plus - 1 krona om dagen i 3 månader

Testa NVP Plus - 1 krona om dagen i 3 månader

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x