Sport Publicerad 10:26, 02 augusti 2022

• Landslagsstjärnan genrepade med seger inför EM

OK Ravinens stkärna Gustav Bergman EM-genrepade på bästa sätt med att ta hem totalvinsten i O-ringen i Uppsala. Samtidigt tog klubbkamraten Hannes Mogensen en meriterande seger i H18. Även 10-åriga Clara Ek, Ravinen, och Järlas elitlöpare Petrina Costermans i H21 kort vann sina klasser när O-ringen, gjorde comeback efter två år.

Gustav Bergman har vunnit det mesta, SM, VM; EM och världscupen. Men aldrig tidigare sammanlagt i klassiker O-ringen, eller 5-dagars. Dels för att han inte alltid ställt upp, eliten gör inte alltid det, eller så har mästerskap gjort att eliten inte varit med samtliga fem dagar.
– Jäkligt roligt att få vinna, jag har aldrig vunnit O-ringen totalt förut, kommenterade Gustav Bergman till TT.

Nu i veckan är både Gustav Bergman och Karolin Ohlsson, Järla, med i EM som avgörs i Estland. Båda har EM-meriter att försvara.

Bergman hade en bekväm ledning att luta sig tillbaka på sista dagen under O-ringen i Uppsala. Han slutade visserligen tvåa sista dagen, 40 sekunder bakom etappvinnaren, och tvåan i sammandraget, Eskil Kinneberg, men vann överlägset sammanlagt.

– Lite onaturligt att springa utan att ”pusha”. Det var skönt att veta att jag kunde ta lite extra tid och att det inte gjorde någonting att jag stannade upp och kollade kartan en extra gång, tyckte Bergman.

Hannes Mogensen vann den tuffa H18 Elitklassen, samtidigt som hans far, tidigare danske världsmästaren Allan, kom trea i H50. Trea blev också Amanda Granqvist i D20 Elit.

Järla IF:s elitlöpare Jens Rönnols blev sjua i H21 Elit, medan Petrina Costermans vann H21 kort och David Bejbom vann den tuffa H35-klassen för Järla IF.

Långdistansen i EM avgörs på torsdag, medeldistansen på lördag och stafetten på söndag.

 


 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x