Sport Publicerad 09:35, 17 februari 2020

• Hård match mot Önnered • Vilma vann kusinmatchen

Skuru IK vann programenligt SHE-matchen mot Önnered med 33–27 i helgen. Det blev dock en tuff match där Skurus mittsexa Vilma Matthijs Holmberg gjorde hela 9 mål och var bäst i hammalaget. I bortalaget gjorde hennes kusin Tilda Matthijs sex mål och var bäst i bortalaget.

– Jag tror inte att jag gjort fler mål i högsta serien tidigare, sa Vilma till Skurus hemsida. Jag fick fina inspelningar på linjen från bland annat Ulrika Olsson och Alexandra Bjärrenholt, så det var bara att sätta bollarna i nät.

Matchen, mot ett av seriens två formstarkare lag, var helt jämn fram till ställningen 18–17 tio minuter in i andra halvlek. Då gjorde Skuru ett ryck fram till 27–22 som räckte till en säker seger.

Skuru kom till spel utan Daniela De Jong, Elin Hansson och Cornelia Dahlström, och skyttedrottningen Ulrika Olsson hade inte sin starkare skyttedag (bara två mål), samtidigt som landslagsspelaren Mathilda Lundström spelade sporadiskt. Men lagspelat fungerade bra, och många långa anfall avslutades oftast med inspel till Vilma Matthijs Holmberg.

– Jag är nöjd med hur vi klarade av den här matchen. Önnered är bra just nu och har en bra målvakt. Ändå gjorde vi många mål i uppställt spel, sa tränaren Mats Kardell.

Även Hannah Scheuer Larsson fick mycket spelid och gjorde fem mål, samt Jacqueline Moreno, som var tillbaka efter tiden i Nacka, gjorde tre mål.

Att Skuru och H65 Höör kommer att bli etta och tvåa i serien är klart, frågan är om Skuru kan gå om i de avslutande omgångarna inann slutspelet. Tränaren Mats Kardell har tidigare antytt att det kan vara smartare att spera halvskadade spelare mot slutet, än att försöka jaga mål och gå om.

Nästa omgång möter Skuru GT Söder i ett Stcokholmsderby. Matchen spelas i Eriksdalshallen, hallen som i  slutet av säsongen kommer att bli Skurus hemmahall. Laget spelar sista grundspelsmatchen mot Sävehof där, samt alla eventuella semifinaler och finaler där.

Direkt efter Skurus match i lördags tog "farmarlaget" Nacka en viktig seger på lördagen. Det blev 33–28 mot Drott och eftersom Nacka möter två andra bottenlag, Guif och Hellton, i de kommande matcherna finns gott hopp om att hänga kvar i näst högsta serien, Allsvenskan.

 

 

Skuru—Önnered

Mål Skuru:

Vilma Matthijs Holmberg 9, Hannah Scheuer Larsson 5, Wilma Schelin 5, Jacqueline Moreno 3, Alexandra Bjärrenholt 3, Eva Björk Davidsdotter 3, Ulrika Olsson 2, Ronja Westerlund 1, Carolina Ingesson 1, Mathilda Lundström 1