Sport Publicerad 10:53, 31 mars 2022

• Tappade 8–4 till 9–10 mot Pixbo • ”Visade ändå att taktiken att pressa högt ändå var rätt”

Nacka IBK åkte ur SM-slutspelet i innebandy med 3–0 i matcher mot Pixbo.

Men laget föll med flaggan i topp, det blev osannolika 9–10 i sista kvartsfinalen.

Efter 4–12 och 1–9 i de två första matcherna var det Nackas taktik att pressa högt mot favoriterna Pixbo som höll på att ge utdelning i tredje matchen.

Efter en sanslös utdelning i början på den tredje perioden gick Nacka ifrån 5–4 till 8–4, och ledde också med 9–8 – innan Pixbo kunde vända till 10–9.

– Första matchen var en coachförlust, vi bjöd dem på för stora ytor genom att backa hem. I andra matchen var det mycket jämnare och ovissare. Vi pressade högt, stressade dem och det var nära att ge utdelning vid ställningen 1–3 och 1–4. Så vi körde samma taktik i tredje matchen, och trodde verkligen på det, berättar Nackas coach Karl Andrén.

Nacka hade lite flyt i den tredje SM-kvartsfinalen och hade 3–3 efter första perioden. Sen tog det fart och laget ledde med 5–4 efter andra och redan efter tre minuter i den sista perioden ledde Nacka med 8–4.

Sen tog Pixbo timeout och kom ikapp till 8–8. Då slog Madeleine Sehlin till med 9–8 och laget var nära att skrälla.

– I det läget var Pixbo riktigt stressat och vi hade tre riktigt bra lägen att avgöra. Men vi missade och de fick in 9–9 och kontrade in 10–9. Vi visade att det går att matcha Pixbo genom att pressa dem högt, de har trots allt bara förlorat en match i år, säger Karl Andrén som nu bara har DM-finalen mot Täby kvar av säsongen.

Även om Täby skulle besegra Nacka i DM-finalen menar Karl Andrén att faktumet att Nacka gått till SM-slutspel, och inte Täby visar vilket lag som är herre på täppan i Stockholm nu.

– Några spelare kommer att sluta, men de flesta stannar. Sen borde vi bredda truppen lite till nästa säsong. Det ser bra ut för Nacka tycker jag, menar Karl Andrén.

Nästa år kommer Nacka och Täby att få tillskott av Åkersberga eller Telge från närområdet i SSL.

Innebandy damer SM-kvartsfinal 3

Pixbo–Nacka 10–9 (3–3, 1–2, 6–4)

Mål Nacka: Ida Hultman 2, Madeleine Sehlin 2, Matilda Wester, Zita Holsved-Thott, Erica Klevbo, Malin Blohm, Ronja Gustavsson.

Pixbo till SM-semifinal med 3–0 i matcher.

 
 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x