Linn, Saga och Love Tv-pucksvinnare från Värmdö

Sport Publicerad 09:52, 07 november 2022

• Rekordmånga spelare från Nacka och Värmdö i Tv-pucksfinalerna

Tre spelare från Värmdö, anfallarna Linn Mattsson och Saga Berglund på flicksidan och målvakten Love Härenstam, Luleå på pojksidan var segrare när Tv-pucken avgjordes i helgen.
Linns och Sagas Stockholm besegrade Småland i flickfinalen med 2–0 med Love Härenstams Norrbotten besegrade Stockholm Syd.

Stockholms flickor var favoriter och vann finalen ganska enkelt mot regerande mästarna Småland. Det blev 2–0 och Linn Mattsson och Saga Berglund, som båda var med också förra året, var nu med i det segrande laget.

Medan Saga Berglund bytt till Haninge i år är Linn Mattsson kvar i Värmdö och hon spelar med pojklaget i Värmdö HC.

I pojkfinalen var det massor av Nacka och Värmdöspelare med. Norrbottens målvakt Love Härenstam, uppväxt på Ingarö och med Värmdö HC som moderklubb, flyttade från Djurgården till Luleås J18-lag den här säsongen, och var en av turneringens huvudfigurer. Norrbotten först besegrade favoriterna Stockholm Nord i semifinalen och sedan gamla kompisarna i Stockholm Syd i finalen med 2–1.

– Det är sjukt kul. Det trodde man inte innan. Vi motbevisade de flesta, sa målvaktshjälten Love Härenstam, son till TV-sportens Chris, till SVT Sport.

I Stockholm Syd var det fullt med Värmdö- och Nackaspelare. Morgan Anderberg och David Broman i Värmdö HC och hela tio spelare som just nu spelar i Nacka: Filip Nygren (ursprungligen från Boo), Rasmus Lindström Calland, Teodor Friberg, Olle Därth (ursprungligen från Älta), Fabian Welin (från Älta), Zacharias Berglin, Neo Hirsch, Karl-Johan Wullt, Teodor Friberg och Ruben Westerling. Lägg därtill att målvakten Ludvig Gromell kommer från Värmdö, men spelar i dag i Djurgården.

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x