Linn Blohm utsedd till årets spelare

Linn Blohm. FOTO: CHRISTOFFER BORG MARTINSSON
Sport Publicerad 14:06, 15 maj 2020

• Från Ingarö till världseliten

Bästa mittsexa i såväl VM som i den danska ligan – nu får Linn Blohm Svenska handbollförbundets utmärkelse Årets spelare för första gången. 

– Det känns fantastiskt, jag är så klart väldigt stolt och glad, säger 27-åringen från Ingarö.  

Linn Blohm har haft en fin säsong. Hon gjorde succé i VM i Japan där hon utsågs till turneringens bästa mittsexa och samma utmärkelse fick hon i den danska ligan.

Linn Blohm blev mamma till Wilton våren 2018 och har sedan dess kommit tillbaka och är kanske bättre än hon någonsin varit tidigare i karriären.

– Handboll är en sport där man behöver självförtroende för att prestera och det har jag fått. Det gäller att ta chansen och det tycker att jag gjorde, säger Blohm som gläds åt utmärkelsen.

– Det känns fantastiskt. Kul att få ett kvitto att andra också tycker att jag gjort en bra säsong, säger hon till svenskhandboll.se.

Linn Blohm representerade moderklubben Gustavsbergs IF fram till 2008 då hon bytte till Sävehof där hon var med och vann tre SM-guld. Efter två säsonger vardera i Tvis Holstebro och FC Midtjylland spelar hon sedan 2018 i Köpenhamn Håndbold.

Debuten i landslaget var mot Norge 2011 och Blohm har hittills spelat 98 A-landskamper och sju mästerskap (1 OS, 2 VM, 4 EM) för Sverige.

Årets handbollsspelare

Utmärkelsen Årets handbollsspelare har delats ut sedan 1981 på damsidan. Spelare från Skuru har fått utmärkelsen tidigare: Anna Ljungdahl (1999), Katarina Arfwidsson (2001, 2004), Veronica Isaksson (2003), Nathalie Hagman (2016).

Den kommande landslagssäsongen för Linn Blohm och damlandslaget innehåller dels EM i Danmark/Norge i december, samt OS i Tokyo sommaren efter.