Sport Publicerad 14:44, 14 juni 2021

• Ska följa OS på plats • ”Roligt att arbeta nära idrottarna”

KSSS klubbdirektör Stefan Rahm är klar för OS. Som nyinvald ledamot i Svenska olympiska kommittén, SOK, kommer han att följa OS på plats — speciellt seglingarna.
– Jag har faktiskt både varit aktiv, varit coach och förbundskapten på OS tidigare.

53-årige Stefan Rahm leder Sveriges största seglingssällskap, och landets näst äldsta idrottsförening från kansliet i Saltsjöbaden. I fortsättningen ska han vara med och ta viktiga olympiska beslut i SOK också, som en av åtta ledamöter.

– Jag kommer att arbeta med de mindre olympiska sporterna, se till att unga idrottare får ekonomiska möjligheter att satsa och träna seriöst. Det betyder inte att jag bara ska arbeta för seglingen. Mitt uppdrag i styrelsen är ”idrotts-ospecifikt”, förklarar han när NVP träffar honom på KSSS brygga invid Dalaröbryggan i Saltsjöbaden.

Han fortsätter:

– Det ska bli roligt att arbeta nära idrottarna. Jag ser det som väldigt värdefullt att jag varit aktiv själv under OS, både som seglare och ledare.

Målet är att se till att Sverige får fler OS-medaljer, för till skillnad mot Riksidrottsförbundet har SOK en mer elitinriktad syn, där antalet medaljer är något mätbart för om Sverige är bra eller dåligt.

Utanför på Baggensfjärden tränar tre unga seglare från KSSS i seglingsklasser som iQ Foil och Waszp, alla med vingar under båten eller brädan. OS-seglaren Emil Järudds lillebror Hugo, 20 år, satsar på Waszp, en jolle med foilskena, medan 17-åriga talangerna Calle Lagerberg och Vidar Nyström mer eller mindre flyger fram över vågorna med sina vindsurfingbrädor i iQ Foil, en ny OS-klass som KSSS satsat hårt, och tidigt, på. 

Om Stefan Rahm och de andra i SOK skickar någon i den klassen till nästa OS lär det bli Calle Lagerberg eller Vidar Nyström.

 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x