Sport Publicerad 20:11, 03 mars 2021

• Seriesegern nära för Skuru • Tio mål av Vilma Matthijs Holmberg

Ledarlaget mot bottenlaget skulle bara kunna sluta på ett sätt.

Och det gjorde det till sist, men Skuru fick slita för att vinna med 32­–28 (17–15) mot Boden på onsdagskvällen.

– Vi fick slita, och nu hoppas vi på Sävehofseger på lördag, sa Skurus lagkapten Daniela De Jong.

 

Skuru har nu en match kvar i serien, borta mot Kristianstad om en vecka, men den match som påverkar vilken plats Skuru lär få är mötet mellan tvåan H65 och trean Sävehof på lördag.

Om H65 vinner kan de gå om Skuru i sista omgången, om Sävehof vinner blir H65 trea.

– Men den här matchen visar att serien är jämn. Boden, som ju åkte ur nu, kämpade och kom till avslut och gjorde mål mest hela tiden. Och så skrek de och härjade i försvaret hela matchen. Det var irriterande, men jag klagar inte sa Daniela De Jong, en av spelarna i Skurus niometers-uppställning som fastnade gång på gång.

Men fem gånger, varav tre mot slutat av matchen, slet hon sig loss och gjorde rena viljemål.

– Jag var som sagt irriterad. Det var viktiga mål, fortsatte De Jong vars 29–28 kom att avgöra matchen.

För Boden kom till Nacka bollhall för att kämpa. Laget ledde två gånger i början av matchen, men släppte aldrig iväg Skuru. Man stoppade Ulrika Olssons skytte helt och det var egentligen bara sexmeters-spelarna som gjorde mål för Skuru, allra flest mittsexan Vilma Matthijs Holmberg, 10.

Vilma Matthijs Holmberg, som fanns med i februari månads lag i SHE, fick ta stort ansvar framåt då Skuru spelade in till henne i stället för att satsa på distansskytte. Oftast slet hon sig fri och gjorde mål, men bakåt var hon som många andra i Skuru för släpphänt.

Efter logiska 17–15 i paus satsade Boden på att spela utan målvakt i anfall i andra halvlek. Och lyckades.

Matchen var helt jämn hela vägen, men när Ulrika Olsson, som missat två straffar och egentligen bara stått för en rad snygga assist, gjorde sitt första mål till 24–21 efter 42 minuter såg det ut som Skuru skulle gå ifrån till en enkel seger.

Men Skurus målvakt Rebecca Nilsson hade problem, blev utbytt, och Boden kom närmare. Med sju minuter kvar var det 28–28, och kort därefter åkte hemmalaget på två utvisningar (en för ledarprotest) och det var klart spänt.

Men Ulrika Olsson visade kyla och gjorde 30–28, Malin Berndal som nu är tillbaka efter skada snitsade in 31–28 och matchens bästa målskytt Vilma Matthijs Holmberg satte dit 32–28.

– Det var nog vår sämsta match på hemmaplan. Men det är ingen fara. Det är rätt långt kvar till slutspel, sa Daniel De Jong.

Skuru–Boden 32–28 (17–15)

Mål Skuru: Vilma Matthijs Holmberg 10, Alexandra Bjärrenholt 6, Daniela De Jong 5, Malin Berndal 5, Ulrika Olsson 3, Elin Hansson 2, Sofia Karlsson 1.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x