Sport Publicerad 09:01, 25 november 2022

• Cornelia Dahlström firad ihop med gamla lagkamrater • Clara Bergsten tillbaka efter EM

Det blev seger för Skuru när elithandbollen drog igång igen efter EM. 33–29 (16–11) blev det mot Lugi och Skurus nya landslagsspelare Clara Bergsten var nöjd:
– Jag fick inte så många lägen i dag, men det var skönt att vara tillbaka.

När den inhemska handbollen hade återstart efter ett månadslångt EM-uppehåll hände det en hel del i Nacka bollhall. 100-årsfirande Skuru passade på att belöna sina SM-segrare från våren 2021 med klubbens hedersmedalj, och då fick Cornelia Dahlström, nu i motståndarna Lugi byta sida och ta emot medalj med resten av guldgänget, inklusive landslagsspelaren Elin Hansson som var hemma.

Cornelia Dahlström, ursprungligen från Gustavsberg och en av många unga Skurutalanger för ett par år sedan, tackade med att vara Lugis bästa spelare i matchen. Hon gjorde åtta mål och såg verkligen ut att trivas i sin gamla hemmahall.

– Det här var roligt, sa hon efteråt, trots förlusten.

Annars var det Skuru som dominerade helt inledningsvis, ledde med 8–2 -efter åtta minuter och 14–6 efter 20. Nya linjespelaren Rikke Nielsen gjorde fyra mål och skapade tre straffar under första kvarten och kantspelaren till vänster, Sofia Karlsson, satte samtliga sina lägen, sex mål.

På andra kanten kämpade Skurus senaste landslagsstjärna, EM-spelaren Clara Bergsten, på utan att få ut så mycket. Även om de två målen hon gjorde var eleganta.
– Vissa matcher får man inte så många lägen, så är det som kantspelare. Men jag är glad att vara tillbaka. Nu börjar klubblagssäsongen på allvar.

Hon var först inte uttagen till EM, men kallades in som reserv och fick spela tre matcher.
– Det är skillnad mot klubblaget. Allt är lite bättre, snabbare. Det var jätteroligt att vara en del av landslaget och nu hoppas jag på att få vara med nästa gång också, sa hon.

– Det enda trista var att jag missade en tenta när jag var i Slovenien, så nu blir det att plugga på en resttenta i Europakunskap, sa juridikstudenten med ett snett leende.

Clara Bergsten gjorde två mål och passade fram till något, men Skuru gjorde inte någon toppmatch. Lugi hittade igenom försvaret gång på gång i andra halvlek, trots att lagets storstjärna Bella Gulldén inte var med. Hade inte Elin Åkesson och Amelia Lundbäck blixtrat till och hittat rätt med svåra skott i tuffa lägen mot slutet kunde matchen slutat annorlunda.

– Jag är långt ifrån nöjd. Det här var inte bra – men vi vann, muttrade tränaren Magnus Oscarsson Söder efteråt.
Segern innebär att Skuru nu har fyra segrar på sex matcher i serien som knappt har kommit igång.

Skuru–Lugi 33–29 (16–11)

Mål Skuru: Alexandra Bjärrenholt 8, Amelia Lundbäck 6, Sofia Karlsson 6, Elin Åkesson 5, Rikke Nielsen 4, Clara Bergsten 2, Felicia Palm Robertsson 1, Ellen Voutilainen 1.

Flest mål Lugi: Cornelia Dahlström 8, Cecilia Bjerre 7, Filippa Nyman 7. 
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x