Sport Publicerad 09:25, 27 februari 2023

• Avgjorde serien i slutminuten • Allsvenskt kval redan på onsdag

Bandyns division 1 norra fick en mycket dramatisk avslutning i helgen – med bra slut för Gustavsberg. Kevin Brown låg bakoom 2–1 borta mot Heleneund, ett resultat som räddade säsongen för laget. Nu väntar kval till allavenskan.

Efter att Gustavsberg förlorat, genom två insläppta mål på övertid i näst sista omgången mot Djurgården, var det upplagt för en avgörande match mellan Helenelund och Gustavsberg på söndagseftermiddagen, om att komam etta, tvåa eller trea i serien.

Eftersom Djurgården gick ifrån till seger i sin match var Gustavsberg tvingat att vinna borta mot Helenelund. Och det gjorde man till sist. Kevin Brown gjorde ett riktigt klassmål till 2–1 i 88:e minuten i den täta och nervösa matchen, när han åkte sig fri på kanten och sprätte upp bollen förbi målvakten, ur snäv vinkel.

– Det var en tät och jämna match där det var vinna eller försvinna för båda lagen. Och vi vågade lite mer än Helenelund och vann. Kevins mål var avgörande, men också vår målvakt David Rydells räddningar på övertid. De räddade kvalplatsen, sa Gustavsbergs tränare Leif Engström som nu måste ladda om för kvalserie – redan på onsdag.

Segern innebar att tre lag hamnade på samma poäng, med Helenelund med sämst målskillnad. Så Gustavsberg och Djurgården får nu spela kval till Allsvenskan ihop med Lidköpings AIK, kvallag uppifrån, och Finspångs tvåa i div 1 mellersta.

Gustavsberg inleder redan på onsdag hemma mot Finspång, sedan följer bortamatch mot Lidköping på fredag och borta mot Djurgården på söndag, innan serien vänder. Två lag av de fyra går upp i Allsvenskan.
– Jag tycker nog att vi är bättre förbereda i år. Vi har haft fler tuffa matcher i serien, som varit mycket jämnare i år, tyckte Leif Engström.

Gustavsberg tog ledningen i den första halvleken genom Jimmy Strömbäck, men när Helenelund kvitterade i andra halvlek var det Gustavsberg som låg trea i tabellen, och utanför kvalspel.

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x