Johanna Westberg tillbaka i landslaget

Johanna Westberg i Skuru FOTO: CARL LUNDBORG (ARKIV)
Sport Publicerad 10:09, 18 februari 2020

• Gör comeback i OS-kvalet • Lundström och Hagman delar på uppdrag

Förra Skurustjärnan Johanna Westberg, 29, är tillbaka i handbollslandslaget. Då hon tackat nej till landslaget både till EM och VM under 2018 och 2019, då hon varit gravid och sedan mammaledig, är hon med i truppen som ska spela OS-kval i Spanien i mars, och sedan spela EM-kval senare i vår.

– Jag är jättesugen då jag missade både EM och VM. Nu vill jag verkligen vara med och bidra i OS-kvalet, sa Johanna Westberg till SVT Sport inför trupputtagningen.

Johanna Westberg är uttagen som en av två vänsternior i truppen och tillsammans med Linn Blohm (tidigare Gustavsberg), Carin Strömberg (tidigare Skuru), Nathalie Hagman (tidigare Skuru) och Mathilda Lundström (nu i Skuru) gör Johanna att Nacka och Värmdö har en stark prägel på damhandbollslandslaget.

Nathalie Hagman och Mathilda Lundström kommer dock bara vara med i varsitt landslagsuppdrag i vår, de delar liksom på en av platserna som högersexor.

OS-kvalet spelas i mars i Spanien. Sverige möter Argentina, Senegal och Spanien, och två av fyra lag kvalificerar sig för OS i Japan på sensommaren.

EM-kvalet avgörs med flera matcher under våren, och slutspelet avgörs sent i höst.