Järla vann derbyt mot Boo i toppen

FOTO: JESSICA JANSSON
Sport Publicerad 08:21, 14 september 2020

• Älta besegrade Värmdö i botten

Järla IF är ännu obesegrat i division fyra mellersta. I derbyt mot Boo FF var man det starkare laget och vann med 3–2 (2–1) på Boovallen efter att speciellt Alexander Browne briljerat i Järla.

Men det var William Köhler som gjorde Järlas två mål i första halvlek, båda på snabba kontringar, 2–0-målet kom efter en soloprestation av Alexander Browne.

Järla kom till spel utan tre av sina startspelare (som var på strandfotbolls-VM i Portugal), men var ändå klart starkare och tyngre än Boo i derbyt som också handlade om vilket lag som skulle hänga på Reymersholm och Rinkeby i toppen av tabellen.

Boo reducerade med en märklig lobb av Adam Erlandsson i slutet på första halvlek men när Alexander Browne ordnade en straff som han själv sedan rullade in till 3–1 i början på andra såg det säkert ut för Järla.

Under den sista kvarten tryckte det unga Boo-laget på och reduceringen kom till sist, men för sent, i 88:e minuten av William Perlenskog.

Älta vann samtidigt det andra derbyt i herrfyran. Det blev 2–1 mot jumbolaget Värmdö efter att Max Sundström gjort avgörande 2–1 på slutet och därmed sett till att Älta sprang ifrån de andra bottenlagen. Övriga målskyttar var Johannes Brantefors för Älta och Maximilian Lllober Janglin för Värmdö.