Hammarby IF + Järla IF = sant

FOTO:
Sport Publicerad 15:43, 03 mars 2020

• Nytt samarbete mellan elit och bredd • "Bra att hitta en samarbetspartner för att möta ökande tillväxt"

Järla IF fotboll och Hammarby fotboll har tecknat ett samarbetsavtal, i något som man kallar en historisk samverkan. Det handlar om en gemensam satsning för att stärka utvecklingen av fotbollsspelare i alla åldrar och nivåer.

Efter en längre tids förhandlingar mellan flera klubbar har Hammarby valt ut Järla som sin samarbetspartner i regionen.

"Jag är mycket glad att detta blivit verklighet. Järla är en väldigt fin klubb med lång tradition som lägger ner ett jättejobb på ungdomsverksamheten, precis som vi i Hammarby" kommenterar Peter Kleve, föreningschef i Hammarby IF FF i ett nyhetsbrev.

För Hammarbys del handlar det om att brdda sin marknad, och för Järla att få möjlighet att få spelare och ledare att utvecklas genom samarbetet. Föreningarna har därför enats om ett antal samarbetspunkjer som ska stärka föreningarna och göra båda bättre på att möta tillväxten och efterfrågan i regionen.

Satsningen inleds under våren med fokus på spelar- och ledarutveckling i form av ledarutbildningar, fotbollsskolor och gemensamma träningar (på ungdomssidan). Bland annat kommer Järlas yngsta spelare kunna delta i Bajenligan som Hammarby arrangerar, samt att unga Järlaspelare kommer få möjlighet att delta på Hammarbys plantskola en gång i veckan.

Håkan Amrén, ordförande Järla IF:

"Det gläder oss att kunna starta ett samarbete med Hammarby. Från Järlas sida har detta varit ett långsiktigt mål i någon form, kunna hitta en samarbetspartner för att möat den ökande tillväxten".