Janne Andersson besökte Boo FF:s hemmaläger

William Hjalmarsson och Janne Andersson. FOTO: BOO FF
Sport Publicerad 11:30, 02 juli 2020

• Förbundskaptenen talade ­— och 9-åringarna lyssnade

Boo FF P11 lag 10 visade upp sig för förbundskapten Janne Andersson när laget genomförde ett hemträningsläger i Orminge i helgen.
– Det var lite nervöst, speciellt när han tittade på vår träning, säger spelaren William Hjalmarsson, 9 år.

I stället för att åka på läger eller turnering, och i stället för att några inte skulle kunna vara med, anordnade föräldrar och tränare ett hemträningsläger — med besök av både förbundskapten Janne Andersson och allsvenska spelarna Jesper Karlström (DIF) och Serge-Junior Martinsson Ngouali (HIF), i helgen.


Förbundskapten Janne Andersson dök upp som en överraskning för spelarna, och han höll ett föredrag innan han tittade till träningen.
– Han var schysst. Han sa åt oss att kämpa extra hårt. När han pratade var alla tysta, bättre än i skolan, säger William Hjalmarsson.
– Sen tittade han på vår träning också. Det var nervöst. Nej, han tog inte ut någon av oss i landslaget, vi är för små, förklarar William Hjalmarsson.

Allsvenska spelarna Karlström och Junior var också på plats för att peppa.

Boo FF P11 lag 10 är ett pojklag med 9-åringar som har en breddsatsning som erbjuder många träningstillfällen. Laget inkluderar alla i verksamheten oavsett förutsättningar och nivå. Det enda kravet är intresse för fotboll. 
Som avslutning av en rolig fotbollsvår anordnades ett hemmaläger, där 15 av de 17 spelarna i truppen kunde vara med.