Inget Allsvenskan för
Skurus handbollsherrar

Sport Uppdaterad 10:21 01 april 2019

Vinslöv vann med stora siffror i andra play off-mötet med Skuru, och därmed gick Nackalagets ambition att spela allsvenskt nästa säsong i kras. Nacka juniors avslutade snyggt i futsalens sista omgång, men det var Uddevalla som återigen fick fira SM-guld. Här är sporthelgen i korthet.

Handboll 
Skuru IK:s herrar tog sig inte vidare till den sista play off-rundan för Allsvenskt spel. I lördags vann skånelaget Vinslövs HK med 41-31 och vann kvalrundan med 2-0. För Skuru innebär det fortsatt division 1-spel nästa säsong. Vinslöv kvalar vidare mot Tyresö. 

Skurus handbollsdamer fick som bekant välja kvartsfinallag först och valde tabellåttan Kungälv HK. Första matchen i mitten av förra veckan blev dock jämnare än vad man kunnat tro, trots fördel av hemmaplan blev det bara en tvåmålsseger för Skuru (27-25). I dag måndag klockan 19 spelas andra kvartsfinalen i Kungälv, vinst där och Skuru har chans att avgöra kvartsfinalspelet i Nacka bollhall på söndag.

Futsal
I helgen spelades den 26:e och sista omgången i Svenska futsalligan, SFL. Nacka juniors avslutade fint med en 10-5 seger mot Djurgården i Nacka bollhall och slutade på en femteplats. Uddevalla försvarade titeln som SM-mästare efter att de lyckats hålla Hammarby bakom sig.

  • Gustav Grändeby