Ingen SM-final på torsdagen — men på måndag och tisdag

Ellen Voutilainen, Skuru FOTO: CHRISTOFFER BORG-MATTISSON
Sport Publicerad 16:51, 19 maj 2021

• Coronasmitta gör om SM-finalschemat • Tre från Skuru med i OS-förberedelser

Den flyttade tredje SM-finalen i damhandboll mellan Skuru och H65 Höör flyttas igen.
Det blir ingen match i morgon då förbundet bedömer smittoläget som oroande. Så match 3 spelas på måndag och den eventuella match 4 på tisdag, båda i Eriksdalshallen.

Efter att flera spelare och ledare i de båda finallagen smittats med covid 19 efter den andra finalen (som Skuru vann i Eslöv) blev det ingen finalmatch i söndags. Och inte heller i morgon torsdag blir det någon match. Så Skuru står kvar med 2–0 i segrar och behöver en till för att vinna SM för första gången sedan 2005.
”Tävlingskommittén har i dag fattat beslut att de återstående SM-finalerna för damer kommer att spela i enlighet med föreningarnas förslag. Match 3 på måndag i Eriksdalshallen, match 4 på tisdag i Eriksdalshallen och match 5 nästa torsdag (27/5) i Eslöv”, meddelade Skuru handbolls ordförande Jonas Johansson på onsdagseftermiddagen.
– Vi är tvingade att trycka ihop spelschemat och H65 gick med på att spela två matcher i Stockholm för att slippa åka fram och tillbaka, om den andra nu blir av. Om de skulle vinna matcherna i Stockholm blir det de som får fördel av hemmaplan i femte, kommenterade Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder det nya spelschemat.

Skuru har inte fått träna under veckan, men har planer på att samla laget för någon sorts träning på fredag.
– Vi har spelare som fortfarande är sjuka, ja. Men jag får inte säga vilka, sa Skurutränaren till NVP på onsdagseftermiddagen.

Under onsdagen presenterade förbundskapten Thomas Axnér vilka spelare han vill ha med sig på OS-uppladdningsläger på Kanarieöarna 10–17 juni. Tre av de 22 (betydligt fler än som får åka med till OS) spelar (ännu) i Skuru: målvakten Rebecca Nilsson, vänstersexan Elin Hansson och mittsexan Vilma Matthijs Holmberg.
– Jätteroligt för de spelarna. Som jag ser det är det väl ändå Elin Hansson som har bäst chanser att få spela OS, med tanke på att hon varit med förr och med tanke på konkurrensen, säger Magnus Oscarsson Söder.

Också Linn Blohm ursprungligen från Gustavsberg, Carin Strömberg och Nathalie Hagman, tidigare Skuru, finns med i den första OS-truppen.
Den slutgiltiga OS-truppen tas ut direkt efter lägret på Kanarieöarna.

SM-slutspelet

Efter coronautbrottet i finallagen har ett nytt spelschema presenterats:

Mats 3: Skuru–H65 måndag 24 maj kl 18.10 Eriksdalshallen

Match 4: Skuru­–H65 tisdag 25 maj kl 18.10 Eriksdalshallen

Match 5: H65–Skuru torsdag 27 maj kl 18.10 i Eslövshallen

Skuru leder med 2–0 i matcher och behöver en seger till för att vinna SM-guld.


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x