Sport Publicerad 09:59, 21 september 2022

• Archie Casteel från Atlasvägen vann före 16-årig Värmdötalang • Se bilder från loppen

Den tolfte upplagan av Sicklaloppet genomfördes i söndags i perfekt löparväder. Landslagslöparen från Atlasvägen Archie Casteel, Spårvägen, vann före 16-årige Max Österberg, Värmdö IF. Samtidigt var det premiär för ett nytt halvmilslopp, Sickla Energilopp.

Sammanlagt var det cirka 1 400 löpare anmälda till de fyra loppen på söndagen. Alla kom inte till start, men 443 gick i mål i milloppet, och 159 klarade femkilometersloppet.

– Vi har länge funderat på hur vi kan utveckla ett femkilometerslopp men aldrig hittat rätt väg. Lösningen var att flytta ut starten från Sickla köpkvarter och låta löparna springa de sista fem kilometrarna på milbanan och det blev ju verkligen en succé, berättar tävlingsledaren från Järla Orientering, Mikael Ahlquist, i ett pressmeddelande.

I huvudloppet över en mil vann landslagslöparen Archie Casteel, Spårvägen, boende på Atlasvägen i Sickla. Han tog sin andra seger i Sicklaloppet med tiden 31.15. En bit efter kom unga talangen Max Österberg, Värmdö IF, och trea blev Alex Rendahl, Studenternas IF.

– Jag älskar verkligen Sicklaloppet med den fina banan längs sjöarna. Och så bor jag ju själv på banan så det är ju min hemmaplan. Men det var inte läge att gå för banrekordet som är riktigt bra, säger Archie Casteel i pressmeddelandet.

Dagen före var han tvåa i Stockholm halvmarathon, och dessutom ses han som en av favoriterna i Lidingöloppet.

Dampallen i Sicklaloppet bestod av segraren Maria Sandström, tvåan Isabelle Öblom Delattre och trean Matilda Lagerholm.

Förmiddagen bjöd på fest när Lilla Sicklaloppet genomfördes med 600 anmälda upp till tolv år.

Sickla Gruvlopp, loppet under jord, blev inte av detta år, men arrangörerna Järla Orientering hoppas att kunna återinföra loppet inom ett par år.


 
Testa NVP Plus - 60 kr för 60 dagar

Testa NVP Plus - 60 kr för 60 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x