Sport Publicerad 14:40, 11 november 2022

• Premiär i norra serien på söndag • Långt till hemmapremiär på Ekvallen

Det höll inte hela vägen föra säsongen. Laget vann nästan allt i serien, men inget i kvalet, så anrika Gustavsbergs IF får starta om i division 1, fast denna gång i norra serien.

Men första hemmamatchen får publiken i Gustavsberg vänta på.

Efter ett par märkliga pandemiår var Gustavsbergs a-lag riktigt bra, isen på Ekvallen likaså, förra säsongen.

– Jag kan inte minnas att vi haft en bättre issäsong än förra året. Vi både spelade och tränade på hemmaplan. Men nu i höst är det för varmt. Vi kan ju hoppas att få spela på Ekvallen i mitten av december, som tidigast. Vår första hemmamatch, nästa helg, kommer att skjutas upp, berättar tränaren Leif Engström inför premiären borta mot Uppsala Bois i Uppsala.

Eftersom det krävs kvalframgång för att nå Allsvenskan ligger Gustavsberg, med många återvändare och en del talanger i laget kvar i ettan.

Då förbundet gjort om de fem division 1-serierna till tre spelar de fyra Stockholmslagen i norra serien ihop med lag från Uppland, Gästrikland, Hälsingland, Jämtland, Medelpad, Västerbotten och Norrbotten.

– För oss är det bra. Det blir högre kvalitet och vi kommer nu bättre förberedda till ett eventuellt allsvenskt kval. Sen är serien upplagd så att man spelar bara enkelmöten mot Norrlandslagen, så det är två eller tre långa bortaresor för oss, och det har vi budgeterat för, säger Leif Engström.

De vassa målskyttarna Kevin Brown och William Palmblad är kvar, likas framspelaren Calle Brohäll. Pådrivaren och kultfiguren Niklas Norevik har slutat, men Leif Engströms son Anton kommer att flytta hem till Gustavsberg efter studier och spel i Örebro, samtidigt som de unga talangerna Jonatan Berg, Sune Kullman och Kalle Broman kommit till laget.
– Den nya politiska ledningen i kommunen har som målsättning att bygga bandyhall, vad tror du om det?
– Man hoppas ju. Men något måste göras åt Ekvallen, den måste moderniseras. Och om föreningen ska spela i Allsvenskan måste vi ha en hall, så är det. Se på vädret, svara Leif Engström.

Division 1 norra bandy 2022/23

Djurgården, GT-76, Gustavsberg, Helenelund, Uppsala Bois, SIF Norrtelje, Skutskär, Järvsö, Östersund, Selånger, Umedalen, Kalix U.

Gustavsberg inleder med mot Uppsala BoIS, borta 13 november. 
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x