Gustavsberg flyttade in — och vann i kvalet

Emil Kaup, tre ml för Gustavsberg mot Djurgården. FOTO: GIF
Sport Publicerad 08:38, 09 mars 2023

• Avgjorde på övertid mot Djurgården • ”Liket lever” • Tre mål av Emil Kaup

Med ett lite turligt mål på övertid tändes Gustavsbergs hopp om att nå Bandyallsvenskan nästa år. Det blev 4–3 mot Djurgården och Gustavsberg har häng på andraplatsen i serien.
– Liket lever, sa tränaren Leif Engström efter ännu en dramatisk match.

Plötsligt kom vintern till Värmdö — men då tvingades Gustavsbergs bandyherrar flytta kvalmatchen till Gubbängshallen. Dec var för mycket snö på Ekvallen.
– Trist såklart, då vi gillar att spela på Ekvallen. Men kommunen kunde inte få bort snön i tid, även omm vi faktiskt har vunnit våra matcher i Gubbängshallen i år, sa Leif Engström.
Men nästa match, mot Lidköping i morgon fredag, ska spelas på Ekvallen – en fördel för ”utelaget” Gurra mot ”inomhuslaget” Lidköping.

Efter två storförluster och oavgjort 3–3 senast, var det dags för en seger för Gustavsberg. Vid ställningen 3–3 med några minuter kvar tog Leif Engström en time-out. Budskapet var: ”Nu får det bära eller brista, vi måste vinna!”

Och det höll, men utan målvakten Emil Paulin som avvärjde ett jätteläge för Djurgården på övertid hade det knappast blivit en seger. I stället snappade Kevin Brown upp en boll när Djurgården slarvade, slog in bollen i mitten och där kom Emil Kaup och fick in bollen.

Det var mittfältaren Kaups tredje mål i matchen. Han gjorde 1–0 på en hörna och 2–0 i ett fritt läge i förstahalvlek.

När Kevin Brown tog emot ett lyft och helt fri kunde göra 3–1 såg det bra ut. Men som i de tidigare matcherna mot Djurgården så knappade DIF in till 3–3 innan 90 minuter.

– Vi blev nog lite bakåtlutade, tyvärr. Men vi kämpade bra och fick med oss en poäng. Nu har vi allt i egna händer, men det gör inget om Djurgården tar poäng mot de andra lagen heller, sa Leif Engström

Lidköping leder kvalserien med sex poäng, Finspång har fem, Gustavsberg tre och Djurgården två. Två omgångar återstår, Gustavsberg möter Lidköping hemma i morgon, och Finspång borta på söndag. Två lag går upp.


 
Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x