Sport Publicerad 09:28, 27 juni 2022

• VM-medalj till svenska laget • Bergman: ”Väldigt fokuserad”

Tillsammans med Tove Alexandersson, Lina Strand och Max Peter Bejmer knep OK Ravinens Gustav Bergman ett VM-guld i helgens sprintstafett i Kolding i Danmark.

Sverige var favorittippade och efter Lina Strands första sträcka ledde Sverige med 17 sekunder. Försprånget hölls på andra sträckan och Max Peter Bejmer, som gjorde sin första VM-stafett, skickade iväg Gustav Bergman med 15 sekunders marginal.
– Jag gjorde en liten, liten grej men jag lurade med Kristian på samma. Jag var väldigt fokuserad på att inte göra något stort misstag. Jag hörde ju att några lag missat stort på andra (sträckan). Vid varvningen skrek också coacherna att jag skulle hålla mig lugn. Jones (Storbritannien) var riktigt stark i löpningen på slutet när han hade min rygg att gå på, säger Gustav Bergman till Svenska orienteringsförbundet.

När det var dags för slutsträckan gick Tove Alexandersson ut som tvåa efter Storbritanniens Megan Carter Davies. De två tog flera gånger olika vägval under sträckan och efter en miss av Carter Davies fick Tove Alexandersson en stor ledning och kunde knipa segern, en minut och två sekunders före tvåan.
– Det gäller att ha hundra procent fokus hela tiden. Man får aldrig slappna av, säger Tove Alexandersson som i och med segern tog sitt tionde raka VM-guld.


 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x