Sport Publicerad 12:01, 15 februari 2023

• Tillbaka efter två år som proffs • ”Tyskland en osund handbollsmiljö att prestera i”

Hennes senaste match för Skuru var den avgörande SM-finalen mot H65 våren 2021.

Nu återvänder Skuru-ikonen Rebecca Nilsson, 25, från proffslivet i Tyskland för att spela med Skuru igen.

– Att det fanns en möjlighet att komma tillbaka till Skuru känns otroligt roligt, säger hon i Skurus pressmeddelande, där hon också berättar om ett tufft klimat i tysk handboll.

Det något ovanliga, att spelare som lämnat Skuru för proffslivet återvänder, har nu inträffat, och detta i ett läge där två av lagets nyare spelare är på väg bort.
Skuru IK är överens med målvakten Rebecca Nilsson om en återkomst till klubben efter nästa sommar. Hon ska avsluta sin andra proffssäsong med TuS Metzingen, laget som ligger femma i tyska ligan.
Rebecca, som har gjort tre a-landskamper, berättar att anledningen till comebacken i Skuru är att hon vill fortsätta att utvecklas som handbollsspelare.

– Jag hade väldigt många fina år i klubben med ett fantastiskt roligt samarbete med hela ledarstaben, men framför allt med ”Foppa” (målvaktstränaren Thomas Forsberg). Sen är närheten till familj och vänner i Stockholm ett enormt plus som har lockat mig. Jag är en familjemänniska, säger Rebecka i pressmeddelandet. Hon berättar att hon kollat in Skurus matcher via streamingtjänster och hon menar att hon har rätt bra koll på sin nygamla klubb.

– Jag var ännu bättre insatt förra året, men har helt okej koll i år också. Jag tycker alltid det är skoj att kika lite på Skuru, framför allt toppmatcherna. Då ka det bli rätt mycket hejarop från Tyskland …

Rebecca förklarar att det är en helt annan sak att spela handboll i Tyskland mot i Sverige. Alltifrån kulturen kring laget och lagdynamiken till sättet man vill spela handboll på skiljer sig väsentligt, menar hon.
– Jag har verkligen varit tvungen att skaffa mig mer skinn på näsan, verkligen fått stå på mig i situationer där man felaktigt fått skit, och utvecklat förmågan att trots mycket press, och i vissa delar en miljö som jag generellt anser är rätt osund att prestera i, kunnat fokusera på sig själv och levererat bra handboll.
– Det ska bli roligt att spela i ett ”nytt” Skuru. Många nya spelare har ju kommit sedan jag lämnade, även om flera är kvar. Sen ska det bli roligt att få spela i Svenska cupen, den fanns inte när jag var kvar. Vi har cupen här i Tyskland, och det bryter serielunken lite och man får möta andra lag som man vanligtvis inte spelar mot.

I förra veckan meddelade Skurus danska målvakt Josephine Nordstrøm och niometersspelaren Amelia Lundbäck att de lämnar Skuru efter säsongen.

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x